В третото за деня заседание на Централната избирателна комисия стана

...
В третото за деня заседание на Централната избирателна комисия стана
Коментари Харесай

ЦИК официално разреши повече от един параван в изборните секции

В третото за деня съвещание на Централната изборна комисия стана ясно, че две ОИК  - в Твърдица и Пещера питат дали може да се слага втори заслон в изборните пространства. Подобни въпроси имало и от други комисии. А в методическите комисии се приказва за един заслон, означи Красимир Ципов. И предложи ЦИК да уведоми всички комисии, че е възможно слагане на спомагателни паравани в изборното помещение. Предложението бе признато единомислещо.

Няма сигнал за изчезнали паравани, подаван до ЦИК, разгласи час по-рано представителят на ЦИК Росица Матева. На брифинг в 11 ч. тя означи, че в една от секциите в Девин са пискали втори заслон, само че сигналът е пратен по подготвеност към кмета, защото той е виновен за обезпечаването им. " ОИК-столична и общинската администрация би трябвало да са обезпечили през вчерашния ден всички нужни бумаги и материали за провеждането на вота ", настоя Матева в отговор на въпрос има ли проблем с обезпечаването на тайната на вота в столичните секции.

На съвещанието на ЦИК Георги Баханов рапортува, че предлага до председателката на ОИК в Чепеларе ще бъде изпратено писмо, в което й се припомня, че би трябвало да съблюдава стриктно методическите инструкции. 14 члена на ОИК го поддържаха. Поводът е тъжба, в която се споделя, че в една от секциите не е позволено членът на комисията Елена Абаджиева да бъде дописана под линия и да гласоподава на място. Областният координатор на групировката, която тя съставлява провел диалог с председателката на ОИК и схванал, че тя е дала устно предписание Абаджиева да не бъде дописвана. Така се наложило тя на наруши служебните си отговорности, да напусне комисията и да отиде гласоподава по адресна регистрация. На какво съображение я разкарват, попита Баханов.                                                                                                   

Следващото съвещание на ЦИК е в 15 часа      
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР