В трескава подготовка за летните почивки събираме голямо количество багаж,

...
В трескава подготовка за летните почивки събираме голямо количество багаж,
Коментари Харесай

Кога и на кого се плаща за допълнителен багаж в автобуса?

В трескава подготовка за летните почивки събираме огромно количество багаж, изключително, в случай че пътуваме с рейс.  Зачестяват случаите на сюрпризирани пасажери, които би трябвало да платят за спомагателен багаж.

„ Всяка компания би трябвало да разгласява информацията за багажа в общите условия. Повечето оферират безвъзмезден куфар до 30 кг, размерите са разнообразни, ръчен багаж в купето, който е безвъзмезден, а нормално спомагателният багаж е сред 3 и 5 лева “, съобщи основателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова в студиото на „ България заран “.

Тя заяви за случаи, в които например  плажен чадър е прикрепян в профил на куфара и пасва като размер . Тогава пасажерът не заплаща спомагателна такса за втори багаж за сянката, която си носи. Руменова предупреди плащането на спомагателен багаж да става на касата при пазаруването на билета за пътешестване.

„ Багажното се отваря директно преди пътуването. Плащането, в случай че става на касата, може да ни изнерви нас и останалите пасажери и водача, което не е добре. Една дама носеше втори багаж, разбра, че би трябвало заплати за него преди тръгването и се сътвори напрежение “, даде образец гостът.

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че в случай че в общите условия ли някъде другаде в формален източник не е посочено, че вторият багаж се заплаща, не сме длъжни да даваме пари за него. Руменова предизвести, че се случва шофьори да оферират да сложат багажа като вземат таксата на ръка при товаренето. В тази обстановка, в случай че по-късно се случи нещо с този багаж, пасажерът не може да си търси правата.

„ При случай компанията дължи обезщетение за всяка единица багаж – 1200 евро, когато пътуването е над 240 км “ , допълни Руменова.

Компаниите също по този начин могат да забранят превозването на домашни любимци с техните рейсове. Затова е значимо да се ревизират изискванията и дали е нужно пазаруването на билет. Гостът предизвести да се внимава изключително доста с офертите last minute. Препоръча изискванията да бъдат добре тествани, с цел да няма изненада освен в действителната цена, само че и в това какво се получава против нея.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР