В трънското село Велиново бе даден стартът на първото състезание

...
В трънското село Велиново бе даден стартът на първото състезание
Коментари Харесай

Започна първото състезание по планинско бягане „Трън Ултра Рън”

В трънското село Велиново бе даден стартът на първото съревнование по планинско тичане „ Трън Ултра Рън ”. Участие в него са декларирали 284 планински бегачи. Организатор на маратона е Трънското туристическо сдружение.

Три са трасетата, по които бягат състезателите. Най- дългото е 54 км, междинното - 24 км, а най- късото, за което са се записали и най- доста участници е 13 км.

Руслан Зарев- ръководител на Трънското туристическо сдружение.

„ През цели четири планини минават трасетата. Това са - Ездимирската, Парамунската, Любаш и Ерулската планина, като през Ерулската ще минава единствено най- дългото трасе. Теренът е доста разнороден. Има доста стръмни сектори, има доста полегати. Има каменисти  участъци, има тревисти сектори, открити била, елементи, по които се минава през хубави букови гори на сянка. Частично – по черни пътища,  Преминава се през 10 извънредно панорамни върха ”.

Вчера в региона е валял дъжд, съпроводен с градушки и теренът, по който бягат състезателите е влажен и хлъзгав. По трасетата има подкрепителни пунктове, които са добре заредени. Всички приключили надпреварата ще получат медали от глина, направени в Бусинската сръчкотилница, а за призьорите има специфични награди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР