В този момент единственото име (б.р. за проектокабинета), което е

...
В този момент единственото име (б.р. за проектокабинета), което е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Акад. Денков сам трябва да подбере отбора си

В този миг единственото име (б.р. за проектокабинета), което е безусловно ясно, е акад. Денков. Това, което се опитахме да създадем като визия и политика, е да кажем: " Трябва да намерим специалистите, които са най-хубави във всяка от тези области, само че в случай че може целта да са политически лица. " Това съобщи в студиото на „ 120 минути “ съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

„ Г-н Божанов е съвършен образец, аз персонално не познавам никой по-добър в електронното ръководство от него и по едно и също време с това е ясна политическа фигура на „ Демократична България “. Това за мен е съвършената композиция – политическа ангажираност, с цел да не можеш да кажеш: „ Аз съм специалист и заставам встрани “ или някакви политически сили да се крият зад теб “, добави Петков.

„ Аз персонално не познавам по-добър финансист, който да има опит в ръководството на финансите на страната от Асен Василев. Ако ме питат би трябвало ли Асен да е министър на финансите, аз бих споделил: “100% да “ , сподели още той.

" Г-н Заков е добър специалист. Много харесах работата с него през тези осем месеца. Той беше с най-хубавите планове да помогне в политиките, които ние правихме. Този вид хора са полезност и би трябвало да се почитат. Ако акад. Денков пристигна и каже: Какво мислите за господин Заков, като политическа мощ, която поддържа този кабинет, аз персонално бих споделил да ", съобщи Петков.

Съпредседателят на Политическа партия добави, че когато партията е дала доверие на акад. Денков, то този човек самичък би трябвало да подбере своя тим.

 „ Този човек има най-вече изявления, които са в неговата сфера. Той съумя да вземе невероятни контракти за България от интернационалните компании. Този човек има целия потенциал да лидира. Последното нещо, което е той, е да бъде някой дисциплиниран човек на някакви политически водачи “, сподели Петков.

" Решихме, че без значение какъв е шансът този кабинет да мине или не, сме задължени да покажем, че във всяка обстановка вършим оптималното, което зависи от нас. Спираме да играем на доктрина на вероятностите. Дори това, че акад. Денков още в първия ден съумя да събере всички на масата, с изключение на „ Възраждане “, беше някакъв тип победа за всички в този парламент, тъй като може би такава среща е закъсняла с 60 дни ", добави той.

По думите му е доста рискова и неприятна обстановка да си в държавно управление на малцинството.

" За страдание, имаме опит в нея. Много е неприятно да нямаш поддръжка и всеки ден да има риск, неустойчивост, само че отново успяваш да направиш някакви неща, в случай че си държиш на правилата и не правиш безпринципни ангажименти, от които може да си горделив. Последната седмица преди да бъдем свалени всички деца с диабет получиха датчик, с който да си мерят захарта. Това са 4100 фамилии, на които сме трансформирали живота. Този вид образци ми дава вярата, че ние би трябвало да вършим всичко, което се желае от нас, по най-хубавия метод, да бъдем оптимално откровени с това, което вършим ", сподели още Петков и добави, че сега сме в обстановка, в която сме приели най-лошите промени в Изборния кодекс. 

Относно връзките на „ Продължаваме промяната с президента Радев, Петков разяснява: Не сме най-хубавите политици, тъй като споделяме това, което виждаме. Не вършим стратегически ходове, а  си споделяме нещата. Според мен това беше прочувствена реакция от страна на президента ", съобщи той. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР