В това число влиза и Лукойл Нефтохим Бургас С огромно мнозинство

...
В това число влиза и Лукойл Нефтохим Бургас
С огромно мнозинство
Коментари Харесай

Лукойл минава под държавен контрол при нужда

В това число влиза и " Лукойл Нефтохим Бургас ”

С голямо болшинство от 141 гласа “за ” и 24 “против ” Народното събрание одобри на второ четене опцията страната да поема действен надзор върху стратегически обекти за енергийната инфраструктура в миг на рецесия. Това значи, че действен надзор ще може да бъде практикувам и върху " Лукойл Нефтохим Бургас ”.

Това ще се случва с назначение на необикновен търговски шеф, който ще управлява предприятието в случаи на извънредност. Предложението бе на " Демократична България " и единствено депутатите от " Възраждане " гласоподаваха срещу.

Поемането на оперативния надзор е инструмент за страната да се намеси в обект на сериозната инфраструктура обвързвана с петрол при положение на опасност за сигурността на България за стеснен интервал от време като поеме оперативния надзор. Този ексклузивен прийом ще се употребява едвам тогава, когато всички други средства са изчерпани

При съществуване на избрани предпоставки като риск за националната сигурност и публичния ред и нарушаване на интернационалните наказания страната поема оперативния надзор посредством министъра на стопанската система и промишлеността като назначава необикновен търговски шеф. Процедурата се извърша благодарение на съвещателен съвет към министъра, състоящ се от представители на необятен кръг контролни органи и при осъществяване на съответните инспекции.

Тъй като това е ексклузивен прийом, който се употребява при условия на неотложност, министърът назначава шеф със своя заповед и осъществяване на конкурс за поста не се планува. За да се подсигурява адекватността на назначения шеф, законът планува избрани строги условия, на които той би трябвало да дава отговор.

Управителят разпорежда самостоятелен одит като при нарушавания сезира способените органи. В такива случаи може да бъдат прекъснати концесии и отнети лицензии за данъчни хранилища.

Освен това, шефът ежемесечно ще би трябвало да изпраща отчети до министъра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР