В тези дни подаряваме и изяждаме – млечния официално от

...
В тези дни подаряваме и изяждаме – млечния официално от
Коментари Харесай

10% от шоколада е истински, как се познава ментето

В тези дни подаряваме и изяждаме – млечния публично от събота след постите. Новината, че единствено 10% от продавания сега е същински, т.е. изработен както би трябвало, не е приятна, само че ние ще ви дадем по какъв начин да познаете дали този, който хапвате е с положително качество или би трябвало да помислите, преди да вземете от същата марка идващия път.

Най-често се икономисва от какаовото масло, а то е основата на хубавия шоколад. То държи формата му, а сложено в ръцете или на езика, стартира да се топи. Срокът за това прекосяване от твърдо в течно положение съгласно специалистите е в границите на минута. Ето сигурен лайфхак да разберете кой шоколад е първокласен.

Много производители заменят какаовото масло от какао на зърна/бобчета с какао на прахуляк. Причината е, че кило от него коства 5 евро, а от втория вид – пъти по-малко. Повечето производители смесват зърна и прахуляк и се получава нещо като полушоколад. Нищо, че хубавият има себестойност единствено от 20 до 40 цента на 100 грама с същинско какаово масло, доста производители пестят от него, с цел да печелят доста.

Лайфхакът по какъв начин да познаете съществуването на заместители, с изключение на по топенето, е елементарен. Едното, което издава ментето е неравност на повърхността, която езикът усеща. Другото е, че се постанова да гризете шоколада, той е по-твърд от естественото.

Какво друго се замества при производството на шоколад, с изключение на какаовото масло? Млякото, което би трябвало да бъде ¼ от същинския, който не е е естествен. То се заменя със изсъхнало. Палмовото масло също се намесва, въпреки и то да нарастна в последно време. Друга подмяна е на по-скъпата ванилия с неведнъж по-евтиния ванилин.

Мнозина се тормозят от надписа „ лецитин” на опаковката. Истината е, че без тази добавка, която не прави шоколада неистинен и фалшив, няма по какъв начин той да се съедини в масата, с която сме привикнали....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР