В Тетевен от днес започва реконструкция и благоустрояване на централния

...
В Тетевен от днес започва реконструкция и благоустрояване на централния
Коментари Харесай

Започва ремонт на централния площад в Тетевен

В Тетевен от през днешния ден стартира реорганизация и благоустрояване на централния площад в града „Сава Младенов“.

След ремонта площада ще запазиавтентичния дух и обичаи на град Тетевен, като в същото време ще бъдеосъвременено и адаптиранопространството, съгласно потребностите нахората, разясни кметът Мадлена Бояджиева.

„Носи духа на Тетевен и тези павирани настилки, които съществуват сега ще бъдат отначало подредени, ще бъдат заменени всички материали, които са амортизирани, а на централната част, където е огромното пространство ще има  типичната тетевенска шевица, която  ще бъде построена от съответната настилка.  Допълнителното нещо, което ще бъде построено са методите за инвалиди и фонтана, който ще украсява площада“.

Новият шадраван ще е с водни резултати и  художествено оформление.

Преди да се извърши замяна на настилката ще бъде изработен ремонт на водопровода,  като тази активност не е част от плана.

Съществуващата детска площадка ще бъде разширена и ще бъде построен смесен детски ъгъл със уреди, подобаващи за деца от разнообразни възрасти, както и за деца с увреждания.

Предвидено е създаване на няколко чешми, вид фонтанки. 

Предвижда се построяването на ново осветяване, както и  нова организация на пешеходните зони и подходи към централното площадно пространство.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР