В телевизионно предаване съветникът на украинския президент Алексей Арестович каза,

...
В телевизионно предаване съветникът на украинския президент Алексей Арестович каза,
Коментари Харесай

Украйна вини Русия, че не е прекратила огъня

В телевизионно предаване съветникът на украинския президент Алексей Арестович сподели, че Русия не съблюдава контрактуваното преустановяване на огън я в някои региони, предотвратявайки взаимния проект за евакуация на цивилни, заяви

Междувременно външният министър на Украйна Дмитро Кулеба упрекна алианса на НАТО, че се поддава на съветския напън и сподели, че това не е силата, която украинците са си представяли преди. Говорейки по украинската телевизия, той сподели, че е отворен за диалози с съветския си сътрудник Сергей Лавров, само че единствено в случай че са " смислени ".

Руското министерство на защитата от своя страна съобщи, че никой не се е възползвал от двата филантропични коридора покрай Мариупол и Волноваха. Москва упрекна украински националисти, че не са разрешили на хората да се изтеглят.
 Москва разгласи преустановяване на огъня в Мариупол и Волноваха Обновена
Москва разгласи преустановяване на огъня в Мариупол и Волноваха

За да може цивилното население да напусне градовете

Преди отлагането украинското държавно управление съобщи, че проектът е да се изтеглят към 200 000 души от Мариупол и 15 000 от Волноваха и че Червеният кръст ще работи като поръчител за прекратяването на огъня. Съветник на украинското вътрешно министерство сподели, че ще има съглашения за филантропични коридори за други градове.

Турция съобщи, че оповестеното от Русия филантропично преустановяване на огъня би трябвало да бъде в цялата страна и трайно. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели, че коридорите за евакуация и доставка на помощ би трябвало да бъдат отворени в цялата страна и че се работи за евакуация на жителите си в Украйна с рейс и трен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР