В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов е поздравил колегата си

...
В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов е поздравил колегата си
Коментари Харесай

Борисов не иска да отглага решението за Северна Македония

В телефонен диалог министър председателят Бойко Борисов е поздравил сътрудника си от Република Северна Македония Зоран Заев за  преизбирането му за ръководител на неговата партия.

Борисов заяви във Facebook, че двамата са се обединили, че решенията, които и двете страни би трябвало да вземат в духа на Договора за добросъседство и другарство, " не трябва да бъдат отлагани, както в името на нашата обща история, по този начин и в името на нашето общо европейско бъдеще. "

" Поздравих го за преизбирането му за ръководител на неговата партия, а той ми пожела триумф в идните парламентарни избори в България. Двамата се обединихме към извода, че решенията, които и двете страни би трябвало вземем в духа на Договора за добросъседство и другарство, не би трябвало да бъдат отлагани, както в името на нашата обща история, по този начин и в името на нашето общо европейско бъдеще ", написа Борисов.

Миналата седмица Заев съобщи, че България и Северна Македония ще намерят решение на разногласията до юни месец. Според Заев българският му сътрудник Бойко Борисов ще бъде един от главните участници в намирането на решение сред двете страни, в случай че бъде определен още веднъж за министър-председател на България.

Изявлението му обаче бе по-скоро пожелателно и все още няма никакви сигнали, че София и Скопие са на път да контролират рецесията.

" Когато става дума за осъществяване на критериите за начало на договарянията, ние сме образец, че ги изпълнихме. Фактът, че това не се случи, провокира измежду всички нас в Северна Македония неприятно възприятие. Аз, въпреки всичко, оставам оптимист и съм уверен, че с България ще намерим решение до юни тази година. Също по този начин имаме непоколебими упования, че Брюксел ще подтикне решението на този въпрос и ще потвърди, че няма да разреши въпроси от историята да бъдат спънка за интереса на Европейски Съюз за разширение и за бъдещето на нашата страна ", уточни Заев в изявление за " Люксембургер Ворт ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР