В текста по-долу няма да стане въпрос за откриващата церемония

...
В текста по-долу няма да стане въпрос за откриващата церемония
Коментари Харесай

Пловдив 2019: Откриването е най-малката беля

В текста по-долу няма да стане въпрос за откриващата гала със светещата кула, фойерверки и доста хора, ангажирани прочувствено и физически. Прекарах в Пловдив целия ден преди този момент и се нагледах на безобразия, спрямо които шоуто е просто прахуляк в очите. Убедена съм, че това е и главната му цел – да покаже, че в Пловдив се случва нещо огромно, значимо и красиво. Е, не е по този начин.

Аз съм софиянка, влюбена в Пловдив. Такива сме доста. И никой от нас, софиянците, нито пък от пловдивчаните, видях по празните улици на града по време на гръмко оповестения „ дълъг уикенд “ на откриването. Приемам, че това е протест, форма на митинг. Надявам се да е по този начин. Ето по този начин изглеждаше Старият град в ранния следобяд в събота:



А по този начин – Капана:



Първо, желая да кажа, че красивият град, изкуството и прелестните му хора са си там, както постоянно. Толкова по-скандално е всичко останало. И за по-нагледно ще изброя всички тези неща, които видях в Пловдив и които потвърждават, че нищо не е направено от 2014 година до момента, с цел да стане градът по-благоустроен, по-хубав и по-привлекателен за туристите:

 

Нулева посещаемост на събитията

Както споделих, градът беше празен. Ниските температури – които в Пловдив в никакъв случай не са безобразно ниски – не могат да са опрощение, когато в наши дни хората вървят на екскурзии в Рейкявик или Тромсьо зад полярния кръг. И тъй като работя в рекламата, знам чудесно, че има метод да се сътвори интерес и да се притегли аудитория. Но трябват много пари.

 

Слабо медийно отразяване

В известие до медиите се споделяше, че над 180 публицисти ще отразят откриването. От оповестените задгранични медии същински огромна беше единствено DW и бърз обзор на немския уебсайт на „ Дойче веле “ демонстрира, че те са превели публикацията на Манол Пейков за фиаското ЕСК. И вярно са създали!

Освен това, до момента в който денем обикалях музеите и галериите и се пробвах да вляза
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР