В течение на последните десет години общата сума на задълженията

...
В течение на последните десет години общата сума на задълженията
Коментари Харесай

Дълговете за образование в САЩ са скочили до $1,4 трилиона

В течение на последните 10 години общата сума на отговорностите по просветителните заеми в Съединени американски щати е повишена със 149%. И е достигнала исторически връх от 1,4 трилиона $, заяви консултантската компания Experian, базирайки се на лично проучване.

Анализаторите означават, че просветителните заеми съставляват най-големия дял от фамилните отговорности и са най-бързо растящия сегмент от дълговия сегмент в Съединени американски щати.

Резултатите от проучването демонстрират, че междинната сума на заема за обучение в Съединени американски щати е $34,14 хиляди, като освен това делът на просрочените заплащания по тях се е съкратил след 2009 година с 10%.

Повишението на общата сума по тези заеми закономерно следва увеличената цена на висшето обучение. На фона на този растеж се следи намаляване на просрочените заплащания, което значи, че хората си обслужват заемите по акуратно, в сравнение с преди, показва специалист от Experian, представен от RNS.

По неговите думи, в множеството случаи вложенията във висше обучение се изплащат, а прецизното погасяване на заема въздейства върху финансовото бъдеще на кредитополучателя.

За финансиране на образованието си много американци вземат по няколко просветителни заема. По този метод междинният брой просветителни заеми на човек е 3,7, като спрямо 2007 година този индикатор е повишен 2,4 пъти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР