В тази статия ще споделим рецепта за вкусно пюре от

...
В тази статия ще споделим рецепта за вкусно пюре от
Коментари Харесай

Вкусно пюре от карфиол, което всеки може да приготви

В тази публикация ще споделим рецепта за вкусно пюре от карфиол, което всеки един може да подготви без проблем. Вижте по какъв начин: 

СЪСТАВКИ

1 глава карфиол (стъблата изцяло премахнати)

3 скилидки чесън (смлян)

3 супени лъжици масло 

1 супена лъжица пълномаслено кокосово мляко (или сметана)

3/4 ч. л. морска сол 

1/8 ч. л. черен пипер 

1 супена лъжица лук (нарязан)

УКАЗАНИЯ

Гответе карфиола на котлон или в микровълновата фурна.

Метод с печка: Сварете тенджера с вода със супена лъжица (14 г) сол. Добавете карфиола и оставете да къкри, до момента в който стане доста мек (около 5-6 минути). Отцедете добре.

Микровълнов способ: Поставете карфиола в огромна купа с 2 супени лъжици вода. Покрийте с найлоново фолио, тъй че то да не допира карфиола. Сложете в микровълнова печка на висока температура за към 10 минути, до момента в който стане сместа стане доста мека, разбърква се на половина. Отцедете добре.

Междувременно поставете чесъна, разтопеното масло и млякото / сметаната в кухненски робот или смесител с висока мощ. Когато карфиолът завърши с готвенето, отцедете добре. Изцедете допустимо най-вече спомагателна вода. Можете да извършите това, като увиете карфиола в забрадка и завъртите, или като натиснете купа надолу върху цедилка. Добавете карфиола към кухненския робот или блендера. Блендирайте до гладкост, като понякога остъргвате в профил с шпатула. Добавете сол и черен пипер на усет и още веднъж блендирайте. Ако е по-гъсто, в сравнение с желаете, разредете с повече мляко / сметана. Добавете нарязания лук и разбъркайте.

Източник: 

 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР