В тази история няма лоши герои, всички са прави за

...
В тази история няма лоши герои, всички са прави за
Коментари Харесай

Ирен Леви: В "Ангелски данък" няма лоши герои

" В тази история няма неприятни герои, всички са прави за себе си. Ситуацията обаче е изцяло нерешима ". Това показа пред БНР журналистката Ирен Леви, която показа в предаването " Хоризонт за вас " книгата си  " Ангелски налог ", написана по автентичен случай. По думите ѝ историята няма край, който да удовлетворява всички .

" Трябваше да реша къде да разположа героите. Истинската история се е случила преди към 40 години в България. В книгата сложих историята в Италия , тъй като ми се коства малко евентуално в България към този момент да се случи по този метод, както се е случило преди. Но под сянката на католическата черква в Италия тази история би могла да се случи в този момент ", сподели Ирен Леви и разказа:

" Моника и Микеле са идеалната двойка – богати, красиви и сполучливи. Двамата са щастливо женени и живеят във превъзходно имение, сгушено измежду лозята на Сицилия. Те имат и могат да имат всичко. Единственото, което им липсва, с цел да бъде животът им идеален, е дете. София е млада и очарователна художничка, чийто живот е не чак толкоз съвършен. Безкрайно разочарована от неуспехите и обратите, които ориста ѝ дава, тя ще се опита да промени неписаните закони на сърцето... Възможно ли е да го направи? И ще успее ли да заплати своя благ налог? ".

Авторката уточни, че това е един доста безизходен триъгълник, в който всеки обича другия, само че " в последна сметка, такава обич няма, тъй като няма по какъв начин да има обич сред трима души " .

" Заглавието се появи доста елементарно. Всеки, който се занимава с вино, ще го разбере добре. Ангелски налог е данъкът, който заплаща виното, с цел да стане по-качествено. Когато се сложи да отлежава в дъбови бъчви, 2% от виното е изпито от дъбовата бъчва. То понижава, само че става по-качествено. Това е отпратка към самите нас. Всяко нещо, което ни се лишава, ни прави по-добри ".

Интервюто на Даниела Големинова с Ирен Леви в предаването " Хоризонт за вас "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР