В своята най-нова и сравнително дълга публикация в блога си,

...
В своята най-нова и сравнително дълга публикация в блога си,
Коментари Харесай

Джордж Р. Р. Мартин: Съществуват 5 потенциални сериала по „Игра на тронове“, не 4

В своята най-нова и относително дълга обява в блога си, Джордж Р. Р. Мартин внесе малко повече изясненост по отношение на бъдещите евентуални сериали по „ Игра на тронове “.

Авторът на „ Песен за огън и лед “ съобщи непосредствено, че не харесва термина спиноф.

„ Според мен той не се отнася към новите планове. Това, за което става дума, са нови истории, разрастващи се във „ второстепенната галактика “ (ако би трябвало да заема термина на Толкин) на Вестерос, както и в света оттатък този континент. В света, който сътворих за „ Песен за огън и лед “. Свят, който е значителен. “

Тези планове няма да са като „ Joey или AfterMASH или даже Frazier или Lou Grant, при които герои от едно шоу не престават в друго “, добави писателят. Съответно тези, които чакат специфичен сериал с приключенията на Горещата баница, ще останат разочаровани.

Мартин сподели, че всеки един от обсъжданите планове, ще се развива преди историята в „ Игра на тронове “. И че той взе участие и в четирите, освен в два от тях.

А напълно неотдавна те са станали даже 5…

Кой е петият сценарист? Мартин не пожела да разкрие. Той обаче съобщи, че е извънредно надарен и че обича Вестерос съвсем толкоз, колкото самия него.

За какво ще бъдат тези пет евентуални сериала?

Със сигурност няма да са за Бунта на Робърт и разказите за Дънк и Ег,  

Мартин заяви, че когато завърши с „ Песен за огън и лед “, ще знаем безусловно всичко, което се е случило по време на протеста. Съответно шоуто няма да има с какво да ни изненада.

Защо не „ Дънк и Ег “? В момента Мартин е разгласил три къси истории за тези двама много забавни герои. За в бъдеще евентуално ще напише най-малко още 7, даже 10. Съответно – последното нещо, което желае, е обстановката с „ Игра на тронове “, при която сериалът изпреварва книгите, да се повтори.

Не на последно място, Джордж Р. Р. Мартин съобщи, че към момента работи по „ Ветровете на зимата “

– шестата книга от поредицата за „ Песен за огън и лед “. „ Ако можех да се клонирам или да открия метод да разтегна деня, или пък да пребивавам без сън, щях да го направя. Но не мога. Затова не преставам да се занимавам със своите планове – „ Ветровете на зимата “, пет сериала по „ Песен за огън и лед “, четири нови Wild Cards книги, както и някои неща, за които към момента не бих могъл да ви кажа… Добре, че обичам работата си “, приключва Джордж.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР