В своя Речник на личните и фамилни имена в българския

...
В своя Речник на личните и фамилни имена в българския
Коментари Харесай

Какъв е мъжът с името Боян?

В своя Речник на персоналните и фамилни имена в българския език, професор Стефан Илчев отделя значимо място на името Боян, защото се смята за едно от най-важните старобългарски имена, наложително давано на престолонаследника в Първата българска страна.

В най-старите езикови пластове се открива името в тюркските езици със значение на богат. В старобългарския език то е звучало като Баян и оттова идва връзката с аварски език.

Името Боян се свързва и с келтско-ирландските нации посредством името на племето Боии, а смисъла на името измежду тези нации е доблестен и мощен.

В старобългарски смисъла повече се отъждествява с войник и се асоциира с пердах, борба. Наставката -ан е присъща за имената с български генезис.

Нумерологичното число на името в хороскопа е 7, което демонстрира, че са подвластни на любовното възприятие, те желаят да излъчват и подаряват обич. Духовността е качество, което доста повече им подхожда от материализма.

Носителят на името Боян е ярка и непокорна персона. Притежава извънредно хладнокръвие, в това време е настойчив и цялостен с сила. Определено хората с това име са безстрашни и не отстъпват пред нищо. Лоялността им към околните и приятелите е особено тяхно качество, което граничи с безкомпромисност, в случай че някой засегне правилата им.

Умеят да изразят благодарност и признателност към всеки, който им е посочил положително отношение към тях, оказал им е помощ и поддръжка в сложен миг.

 какъв е мъжът Боян

Характерът на мъжа с име Боян може да се дефинира като рационален и деликатен. Интелектът и страстите се преплитат, само че без някое от тях да вземе връх и по тази причина го управляват по равно.

Присъщ му е характерния за мощните персони експлозивен манталитет, от време на време прибързаност в дейностите поради което след това съжалява. Като всеки балансиран и корав темперамент, мъжът с име Боян не се опасява или срами да се извини.

Дълбоко в себе си носи сантиментална душа, само че му пречат задръжките да го демонстрира. Жената до мъжът Боян би трябвало да завоюва доверието му, с цел да стигне до сърцето му. Топли връзки му носят връзки с дами с името Веселина и Жаклин.

Боян и Бояна, както е женският вид на името, честват имен ден на 6 януари, на църковния празник Богоявление. Датата на празника не е динамична, поради това се отбелязва едновременно всяка година.

Вижте още какъв е мъж с името Борис.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР