В своя избирателна секция гласуват днес жените и мъжете от

...
В своя избирателна секция гласуват днес жените и мъжете от
Коментари Харесай

Какво очакват от изборите възрастните хора във Велико Търново

В своя изборна секция гласоподават през днешния ден дамите и мъжете от старческия дом „ Венета Ботева “ във Велико Търново.
Всяко нещо, което е държавна политика, за мен е значимо . Аз съм задължен да отида да гласоподавам, тъй като съм жител на Републиката и тъй като номер едно в Конституцията споделя, че всички българи са равни по права и отговорности “, споделя 83-годишният Илия Гергов.

Важни са изборите, тъй като едно време беше доста по-хубаво , децата си без пари изучихме, по курорти ходихме, задружни живеехме, а в този момент няма задруга сред нас “, разяснява Миланка Денева, която е на 82 година  

„ Може ли човек с висше обучение да не взе участие в държавни избори? Той е нарушител, в случай че не се отзове на държавно решение. Зная, че от мене нищо не зависи за изборите, само че по този метод даваме диктат на сърцето си , че е заслужено по отношение на управленческото поведение “, уточни Георги Атанасов, на 86 г. 

„ Трябва всеобщо народът да гласоподава и да се образува едно солидно държавно управление със стабилен депутатски мандат и България да тръгне по нов път “, уверена е Гинка Колева, на 82 г. 

Изборите и правото да си изберат народен представител са толкоз значими за хората от старческия дом „ Венета Ботева “ във Велико Търново, колкото и свалянето на карантината и правото да могат да излизат отвън оградата, да си върнат остарелия метод на живот и другарство с околните .  

96 са домуващите там. Те си имат своя изборна секция, уточни шефът на старческия дом Зорица Радловска: 

„ Половината имат право на избор тука, тъй като са с непрекъснат адрес, а другите, на всички сме споделили, който желае ще бъде съпроводен, извозен със служебния превоз да гласоподава и да се върне в дома. Някои хора пожелаха и отпуска да употребяват, което значи, че по-късно ще бъдат под карантина 10 дни . На всички осигуряваме всекидневно маски, ръкавици, дезинфектанти им по всички етажи, на всички входове, всичко належащо им е обезпечено “. 

В изискванията на изолираност, подбудена от противоепидемичните ограничения, в тази предизборна акция нито един от претендентите за народни представители не беше позволен да се срещне с хората от старческия дом във Велико Търново , с цел да бъде опазено здравето на домуващите. Хората разчитаха на радиото, на малкия екран и вестниците, с цел да вземат решение за кого да гласоподават: 

„ Още от началото всеки се хвали – по този начин ще бъде, другояче ще бъде, ще бъде цветущо, утрешният ден ще бъде по-хубав от днешния, а на каузи не е по този начин. Много лъжат политиците, доста . Лъжат, с цел да завоюват хората, да бъдат облагодетелствани . Сега като отиват там, не отиват за нас, за тези или тези да се грижат, отиват себе си да оправят. Съветвам ги да следват образеца на Левски, тъй като като виждам вътре портретите в офисите все Левски са поставили. Докато стигнат до Левски доста проблеми има “, разяснява Георги Макавеев, на 86 г. 

 Старческият дом „ Венета Ботева “ във Велико Търново Снимка: Здравка Маслянкова

Много са проблемите, за които хората от старческия дом във Велико Търново желаят решения от новите депутати, за които гласоподават: 

Много неща има за оправяне – опазване на здравето, културата, за възрастните хора пенсиите от дълго време са проблем “. 

„ За търговията, за производството и за доста други неща “.  

„ Може и малко да ми оказват помощ, само че може и повече, зависи от депутатите “. 

От тях зависи всичко. От изборите се взема решение всичко. Очаквам положителни решения . Хората нямат пари, да вдигнат пенсиите малко, опазване на здравето, всичко би трябвало да оправят “. 

Жените и мъжете от вкъщи за остарели хора „ Венета Ботева “ си имат и критерии, на които би трябвало да дават отговор претендентите за народни представители: 

„ Много работливи, доста справедливи и да не се обръщат обратно. Назад няма какво да намерят “. 

„ Добри, да вземат решение всичко, както би трябвало “.  

Искрени, почтени. Не зная дали политиците могат да бъдат почтени , не мога да кажа нищо, тъй като мога да ги обидя “. 

„ Отговорни, да оказват помощ в сложните моменти “. 

„ Депутатите би трябвало да са на първо място образовани хора, да имат светоглед върху нещата и да работят “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР