В своя доклад за екологичното въздействие през 2020 г. производителят

...
В своя доклад за екологичното въздействие през 2020 г. производителят
Коментари Харесай

Tesla: 92% от материалите в нашите батерии могат да се рециклират

В своя отчет за екологичното влияние през 2020 година производителят на електрически коли Tesla твърди, че към този момент може да рециклира до 92% от суровините , които се употребяват в акумулаторните кафези на батериите на колите, развой, който фабриките на компанията към този момент са почнали да извършват.

Процесът би могъл да окаже доста въздействие върху екологичните разноски за създаване на акумулатори за електрически транспортни средства. Не единствено че производството на акумулатори е извънредно енергийно интензивно, само че и актуалната технология за произвеждане на батериите на колите на Tesla изисква г олеми количества кобалт – необичаен метал, обвързван със съмнителни добивни практики и условия на труд за миньорите в Демократична република Конго, Замбия и други страни.
Какво се планува в дълготраен проект?
По-специално, Tesla не разгласява съответни числа за това какъв брой акумулатори е рециклирала предходната година. Според данните на компанията, 1300 тона никел, 400 тона мед и 80 тона кобалт са рециклирани през 2020 година от батериите в колите на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР