В Световния ден на здравето Община Пловдив и Медицински университет

...
В Световния ден на здравето Община Пловдив и Медицински университет
Коментари Харесай

Община Пловдив и Медицински университет-Пловдив подписаха меморандум за сътрудничество

В Световния ден на здравето Община Пловдив и Медицински университет – Пловдив подписаха меморандум за съдействие. Подписи под него сложиха кметът Здравко Димитров и ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева.
Прочетете още
„ В Деня на здравния служащ желая да насочва своята признателност към Вас като лекари. Вашата специалност е дадена от Бог, няма по-хуманно нещо от това да лекуваш хората “. С тези думи градоначалникът се обърна към проф. Мурджева при подписването на меморандума.

„ Пловдив, със своите висши образователни заведения, е един от дребното градове в България, който може да се похвали с сполучливи студенти, които откакто завършат намират работа в своето занятие. Като администрация постоянно сме откликвали на начинания, които водят към по-добро обучение и опазване на здравето и ще продължава да е по този начин и отсега нататък “, увери Димитров.

На срещата участваха още шефът на Дирекция „ Здравеопазване “ Калин Калинов, зам.-кметът по екология и опазване на здравето Анести Тимчев, зам.-ректорите на МУ – Пловдив проф. доктор Благой Маринов и проф. доктор Анастас Баталов, както и шефовете на Диагностично – съвещателен център, ДКЦ I, IV, V и VII, МБАЛ „ Св. Мина “, МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, Диспансер по кожно-венерически болести и Център за психологично здраве.

„ Инициативата за подписването на този меморандум пристигна от Община Пловдив и откровено благодаря на кмета Здравко Димитров и шефът на Дирекция „ Здравеопазване “ Калин Калинов. Само с такова взаимно съдействие може да реализираме интерес на специализантите към нашите образования по медицина и фармация “, съобщи ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева.

Тя добави, че с изключение на теоретична подготовка, университетът предлага и симулационно образование, което специализантите могат да правят в единствения към този момент в страната и по рода си Симулационен подготвителен център. По думите й задачата му е да предложи най-хубавото допустимо образование както на студенти, по този начин и на лекари от разнообразни специалности.

Директорът на Дирекция „ Здравеопазване “ Калин Калинов акцентира, че подписването на меморандума ще спомогне съдействието сред общинските лечебни заведения, общинското опазване на здравето и академичната общественост, в лицето на медицинския университет.

Основните действия, заложени в съглашението, са съвместен продан на информация, хрумвания и положителни практики, както и създаване и осъществяване на взаимни начинания в региона на здравето, продължителните и палиативните грижи, детското здраве и развиване, включително в учебен аспект и в полза на здравето и благополучието на жителите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР