В световен мащаб досега новият коронавирус е отнел живота на

...
В световен мащаб досега новият коронавирус е отнел живота на
Коментари Харесай

Черна статистика! Covid-19 e отнел живота на над 1 млн. и 250 хил. души в света

В международен мащаб до момента новият ковид е лишил живота на над 1 млн. и 250 хиляди души, откогато се появи в Китай в края на предходната година, сочат последните систематизирани данни.

Потвърдените случаи на Covid-19 от предишния декември до през днешния ден са към този момент над 50 млн., като една четвърт от тях са на най-засегнатия континент – Европа.

Китай, откъдето потегли болестта, заяви за 33 нови случая на ковид, като 32-ма от тях са на хора, върнали се от чужбина. Една зараза е открита в град Тянцзин. Става дума за служащ в хладилен склад, който е обработвал замразено свинско месо от Германия. Регистрирани са и 9 асимптоматични случая.

Редица страни към този момент вкараха повторна карантина и нови ограничаващи ограничения като част от битката с разпространяването на ковид.

От през днешния ден в Румъния носенето на маски от всички над 5-годишна възраст става наложително навън и закрито. Училищата минават на онлайн образование. А хората ще работят отдалечено, където това е допустимо.

Забранява се излизането от 23 ч. до 5 ч. Изключение се прави единствено за вървене на работа за нощна промяна, посещаване при доктор и полагане на грижи за дете или възрастен човек.

Снощи на букурещкия площад " Виктория " пред централата на държавното управление беше проведен митинг против новите ограничения.

От през днешния ден Португалия става следващата страна, където се вкарва вечерен час поради увеличението на броя на инфектираните.

Съединени американски щати станаха първата страна в света, трансферирала прага от 10 милиона инфекции с ковид. Над 237 000 американци са умряли от Covid-19, сочат последните данни.

Избраният за президент Джо Байдън даде обещание да направи битката с пандемията собствен максимален приоритет. Очаква се през днешния ден той да разгласи основаването на работна група, която да изготви проект за деяние в пандемията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР