В света все по-популярни стават не диетите, благодарение на които

...
В света все по-популярни стават не диетите, благодарение на които
Коментари Харесай

Яж колкото ти душа иска тези храни и слабей с диетата на д-р Хей

В света все по-популярни стават не диетите, с помощта на които бързо се смъкват килограми, а системите за здравословно хранене. Балансираното меню освен оказва помощ да се отслабва, само че и да се заобикалят доста болести и даже да се преодоляват към този момент добити.

Една от тези тествани в практиката системи е комбинираното хранене или диетата на американския лекар Уилям Хей. Тя е основана преди към 80 години и тествана сполучливо, първо, върху създателя си, който по това време страда от бъбречно заболяване. След използването на своята диета лекарят стартира да се усеща доста по-добре и изпълнен с витална сила.

Днес се знае, че благодарение на правилата, създадени от този хирург, може да се лекува астма, хранителни алергии, гъбични инфекции, мигрена, артрит и стомашно-чревни премеждия.

Забранени храни при диетата на доктор Хей

В диетата на доктор Хей първата възбрана се отнася за захарта и бялото брашно и всичко, което ги съдържа: торти, пасти, сладоледи и други такива вкусотийки. Смята се, сладкишите пречат на храносмилането и колкото и да е чудно, понижават количеството на захарта в кръвта. А това води до нараснала отмалялост, нервност и главоболие.

 Диетата на доктор Хей

Разбира се, не би трябвало да се отхвърляме от захарта на мига. Резкият преход даже към обикновено хранене единствено прибавя проблеми към към този момент съществуващите. Намалявайте количеството на сладкото последователно и организмът ще се насити с нужната му глюкоза.

Второ - изключете от менюто си така наречен мъртви артикули: промишлени консерви, сосове, всевъзможни уж-диетични йогурти. маргарини, хранителни добавки, многочислените заместители на захарта и солта и газираните питиета. С други думи - всичко, което се обезмаслява, обезалкохолизира, подлага се на надълбоко филтриране, топлинна или химическа обработка.

Малобройните калории, които тези храни съдържат, не засищат организма, само че за сметка на това се отсрочват в проблематичните места във тип на мазнини и целулит по стените на съдовете като холестерин или затлачват с отрови черния дроб и бъбреците.

Да живеят суровите плодове и зеленчуци

Трето - да живеят суровите плодове и зеленчуци! Именно те стабилизират равнището на мъртви артикули, пречистват организма и го насищат с витамини и влага.

Какво е комбинирано хранене

 Диета

И най-после най-важното - комбинираното хранене е учредено на вярното комбиниране на продуктите. Още от древността е известно, че има несъвместими артикули, по тази причина е писал именитият доктор на античния Рим - Целс. Неговото обучение е доведено до дъно едвам в наши дни.

Днес диетолозите в целия свят разделят храните на три групи.

- В първата, протеиновата, влизат месо, риба, яйца и кисело-млечни;

- Във втората, въглехидратната, се включват картофи, зърнени артикули, макарони и самун от пълнозърнесто брашно, бобови, ядки, сладки плодове;

- Неутрални се назовават непречистените растителни масла и всички зеленчуци.

Онова, което подхожда на мнозина в диетата на доктор Хей, е неналичието на каквито и да е ограничавания за месото, рибата, сладките плодове и зърнените храни.

Яжте колкото душа ви желае, само че смесвайте вярно. Неутралните артикули може да комбинирате с каквото и да е от първите две групи.

Въглехидратни и белтъчни обаче - никога. Няма ограничавания в количествата на храната - в случай че желаете, яжте и през 2 часа, само че редувайте: изначало месо със салата, след това ориз с зеленчуци.

Вижте още правилата на разделното хранене, които кореспондират до огромна сптепен с диетата на доктор Хей. Всички постни манджи и сурови бонбони биха ви били от изгода, когато желаете да се храните диетично.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР