В света пандемията отне живота вече на 5,7 милиона човека

...
В света пандемията отне живота вече на 5,7 милиона човека
Коментари Харесай

Случаите на COVID-19 в Източна Европа надхвърлят един милион, според Ройтерс

В света пандемията лиши живота към този момент на 5,7 милиона индивида
Смъртните случаи от ковид в Източна Европа надвишиха един милион в четвъртък, съгласно данни на Reuters, представени от организация " Фокус ". А о разновидността „ Омикрон “ заплашва да залее района, предава Reuters.
Три от петте страни, отчитащи максимален брой смъртни случаи в Европа, са от източната й част - Русия, Полша и Украйна, демонстрират данните на Reuters към четвъртък.

" Страхувам се, тъй като това е голям брой ежедневни смъртни случаи – голям, немислим “, сподели Божена Адамович, пенсионерка от Варшава.

Източна Европа съставлява 39% от популацията на континента и е отчела повече от половината от общите смъртни случаи, свързани с Covid-19, в Европа, според данните на Reuters. Броят на смъртните случаи в Източна Европа доближи 1 045 454 в четвъртък, в сравнение с 1 873 253 в цяла Европа.

Регионът включва Беларус, България, Чехия, Унгария, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

Сравнително малко случаи на „ Омикрон “ са открити в Източна Европа, за разлика от Западна Европа, където ежедневните случаи надминават всички върхове. 

Полша регистрира 794 смъртни случая, свързани с Covid-19 в сряда. Това беше рекордно високо за четвъртата вълна на пандемията, макар че цифрата може да е била повишена от забавено докладване заради Коледа.

Д-р Михал Сутковски, представител на Колегията на фамилните лекари в Полша, упрекна за възходящите смъртни случаи в Полша претрупаната здравна система, неналичието на познания и относителното отвращение за имунизация в съпоставяне със Запада, в това число за най-уязвимите групи. " За страдание, „ Омикрон “ наближава. Рано или късно ще пристигна... и тогава броят на смъртните случаи може да се усили фрапантно, тъй като, за жалост, ще има резултат от мащаба “, сподели той и добави, че е забелязал възходящ интерес към имунизациите през последните седмици.

Русия изпревари Бразилия, и към този момент регистрира вторият максимален брой смъртни случаи в света от пандемията Covid-19, след Съединените щати, демонстрираха данни на съветската държавна статистическа работа и калкулации на Reuters в четвъртък. Статистическата работа Росстат заяви, че 87 527 души са умряли от причини, свързани с ковид през ноември, което го прави най-смъртоносният месец в Русия от началото на пандемията.

В международен мащаб пандемията е лишила живота на повече от 5,7 милиона души.

Русия е ваксинирала съвсем 55% от популацията си с най-малко една ваксина, съгласно здравния министър на страната Михаил Мурашко. Анна Попова, началник на държавната работа за отбрана на потребителите в Русия, изрази угриженост по отношение на евентуалното влияние на 10 дни
новогодишни празници. " Имайки поради идните новогодишни празници, когато броят на контактите сред хората се усилва, рисковете от разпространяването на новия вариант „ Омикрон “ сигурно ще се усилят “, сподели тя във вторник.

Чешката република и Унгария са отпред на равнищата на имунизиране в района, като близо 64% от общото население на двете страни са получили най-малко една имунизация. Украйна е с най-нисък %, като едвам 33% от жителите й са получил най-малко една доза, съгласно Our World in Data.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР