В света на спорта винаги има едно особено разделение между

...
В света на спорта винаги има едно особено разделение между
Коментари Харесай

Кои са най-предпочитаните спортове за залози в България извън популярните


В света на спорта постоянно има едно изключително разделяне сред дисциплини, тъй като всеки обожател е друг. Не е мъчно да открием информация за обичаните и известни спортни дисциплини, въпреки всичко те са на всички места. Радват се на медийно внимание, нареждат се извънредно добре в рекламното пространство, а спортистите там са трансформират в божества. Дори и да желаеме, не можем да избягаме от тях, тъй като са на всички места. Ако обърнем внимание на ще открием, че около известните дисциплини има и оферти, които като че ли минават под радара, само че все пак се радват на доста внимание от страна на ентусиастите. Преди да продължим обаче, дано обърнем внимание на по-сериозното разделяне сред известни и наложни дисциплини, както и не толкоз известните след тях.

Започваме с известните дисциплини и армията от фенове, която идва с тях.

Дойде ли време за спортни прогнози, кралят на всички дисциплини постоянно ще бъде футболът. Някогашна статистика демонстрира, че всеки втори човек в света е гледал най-малко един път футбол, като се позволява, че тези фенове, които не гледат - също са обръщали внимание най-малко на един край или имат някакво знание за спорт.

Баскетболът се подрежда на 3-то място и може да се счита за третия най-популярен спорт и относително млад подобен - основава се в края на XIX век, а през днешния ден се гледа от 2.4 милиарда души. Най-много фенове има в Съединени американски щати, само че Европа и Азия също не губят фокуса от тази игра, като не би трябвало да забравяме, че един от най-високите спортисти беше точно китаец.

На последващо място идва хокеят, като в Индия и Пакистан го играят на трева, до момента в който Съединени американски щати и Канада избират този на лед. Интересен факт е, че даже и да се гледа от 2.2 милиарда души, спортът продължава да се радва на доста съществени доходи.

Тенисът е спорт с обичаи и можем да открием, че през днешния ден се радва на публика от близо 1 милиард души. Според анализаторите, същият се радва на още повече внимание и е забавно, че множеството почитатели гледат с интерес дамите - най-малко това ни демонстрира ефирното време. Дори участва като олимпийска дисциплинираност.

Единственият спорт в класацията по известни спортове без милиардна публика, само че въпреки всичко доближаващ се все по-близо, това е волейболът. За него всеки човек ще каже, че е извънредно уравновесен и тъкмо това се прави оценка от феновете. Статистиката демонстрира, че на Летните Олимпийски игри постоянно е една от най-гледаните

След като се запознахме с водачите в света на спорта, дано обърнем малко внимание и на тези дисциплини, които също доставят този адреналин, само че просто не са съумели да допрян феновете толкоз световно, колкото е направил футболът, въпреки и това изказване да е малко спорно.

Ето кои са считат за не толкоз известни?

Кой е вторият известен спорт в света? Ще се изненадате - 2.5 милиарда души гледат Крикет, като множеството огромни фенове са страни като Индия, Пакистан и Австралия. Британците придвижват играта в Азия и не престават да я играят, завещавайки им спорта, който ще стигне такива висоти в следствие. Любопитен факт е, че няма лимитирани какъв брой тъкмо дълъг ще е един мач на крикет и затова Южна Африка и Англия игрят към 9 дни.

Колко тъкмо са почитателите на тениса на масата? Според статистиката приказваме за близо 850 милиона души. Ето за какво в случай че имаше ранглиста за най-гледан и не толкоз известен спорт, този щеше да се радва на съществено внимание. Обикновено се натрупва такова внимание, когато дойдат Олимпийските игри, само че преди този момент феновете са доста по-скромни в това отношение. Китай е основател на играта и разумно - един от най-сериозните носители на златен орден.

Бейзболът продължава да е най-вече заключен на американска територия и за жал губи част от аудиторията си, оставяйки с едвам половин милиард почитатели. Коя е другата страна, която го почита като дисциплинираност? Отговорът ще ви изненада - Япония. Впрочем в Япония съществува и едно доста занимателно вярване, в което почитателите на някои отбори се събират покрай мостове, крещят имената на играчите и по-късно оня обожател, който най-вече наподобява на въпросния състезател, би трябвало да скочи във водата. Една година се наложило да хвърлят куклата на полковника с пилешката рецепта в реката, тъй като в съответния японски тим участвал и американец. Точно по този начин, американците придвижват тази дисциплинираност в Япония.

Американският футбол също е непретенциозно предизвикателство с едвам 410 милиона души. Скромно, бихте споделили, само че когато има конфликти и адреналин, американците ще го трансфорат в традиция. За жал не съумяха да пренесат тази дисциплинираност оттатък океана, въпреки всичко Европа има и другата вариация - ръгби.

Говорейки за, би трябвало да заявим, че с изключение на с лека смяна на разпоредбите, той се счита и за татко на американския футбол. Разликата е, че играчите тук могат да подават топката обратно, до момента в който при американския футбол се изисква единствено придвижване напред. Някои страни като Франция и Англия го практикуват много съществено, до момента в който Австралия и Нова Зеландия са го трансформирали в народен спорт. Все отново има и положителни вести за Европа, през 2000 година Италия също влиза в формалната международна лига и към този момент има 6 страни, а това е цялостен триумф за тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР