В студиото на Панорама“ правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че

...
В студиото на Панорама“ правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че
Коментари Харесай

Цецка Цачева за системата на затворите: Не бих казала, че системата е гнила

В студиото на „ Панорама “ правосъдният министър Цецка Цачева съобщи, че системата на пандизите не е гнила, тъй като в нея работят отдадени на специалността си хора. Тя разяснява отчета на проверяващата комисия за бягството на двамата пандизчии, сложните условия за труд на работещите в пандизите, както и дефицита на фрагменти.

„ Бягството на двамата изключително рискови пандизчии от Централния софийски затвор е тежък случай, съобщи Цецка Цачева. Констатациите на комисията, назначена за инспекция на пандиза, са тежки, добави тя.

 14 чиновници на Централния софийски затвор са препоръчани за наказване 14 чиновници на Централния софийски затвор са препоръчани за наказване
Правосъдното министерство не знае по какъв начин е импортирано оръжието на беглеца Владимир Пелов, стана ясно от инспекцията по случая. 12 надзиратели и двама от ръко...

В хода на дисциплинарните производства кръгът на осъдените чиновници на Софийския затвор може да бъде уголемен, съобщи Цецка Цачева. Със средствата, които са отпуснати за системата на пандизите, няма по какъв начин за къс интервал от време да се съкрати хроническият дефицит, който съществува в последните 30 години, добави тя.

Проблемът не е единствено в неналичието на пари съгласно Цачева.
Цецка Цачева, министър на правораздаването: Не бих споделила, че системата е гнила, тъй като в нея работят хора, които обичат специалността си и дават всичко от себе си. Бях впечатлена от един шеф на затвор, който споделя, че е задоволен, когато от пандиза излезе изтърпял наказването си човек, който се връща в обществото по-добър, в сравнение с е влезнал.
Правосъдният министър призна, че искащите да работят в системата в действителност не са доста. Увеличаването на заплатите единствено не взема решение проблемите поради дефицита на личния състав.

Тя изрази подготвеност да поеме политическата отговорност по случая с избягалите пандизчии, в случай че такава бъде поискана.
Цецка Цачева, министър на правораздаването: В тази обстановка за мен е по-важно да се сътвори организация за превъзмогване на тези проблеми.
Техническата обезпеченост също не е в положително положение съгласно Цачева. Тя акцентира, че ролята на обществените служащи, които да работят със пандизчиите, също е значима.
 След случая с Желяз Андреев: Прокуратурата няма да задържи още четирима българи След случая с Желяз Андреев: Прокуратурата няма да задържи още четирима българи
Министерството на външните работи предприе незабавни дейности за изясняване на всички условия по проблема Желяз Андреев. Инициативата е по разпорежда...

След като съдът постанови най-леката мярка за Желяз Андреев, основният прокурор е могъл да предложи процедура на съвещания, изясни Цачева.

Младият мъж беше арестуван по искане на Съединени американски щати, тъй като в работата си в прът център е нарушил ембаргото на Съединени американски щати над Сирия.

Тя изрази вярата, че въпросът ще бъде конкретизиран с американските управляващи и акцентира, че българската страна ще пази жителите си.

 Съдът в Страсбург преглежда две от жалбите на Симеон Сакскобурготски Съдът в Страсбург преглежда две от жалбите на Симеон Сакскобурготски
Европейският съд по правата на индивида в Страсбург ще прегледа две от жалбите, импортирани от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза, за по този начин наре...

По проблема с така наречен Царски парцели, Цачева разясни, че няма изрично допускане на жалбите на Сакскубогтски като основателни, нито изговаряне по отношение на собствеността. Когато се събере съответната информация по двата каузи, Цачева ще запознае държавното управление със мненията на държавните сътрудници.

Тя изрече съболезнованията си към околните на починалите при злополуката на Автомагистрала „ Тракия “.

 Шестима починаха, а над 20 бяха ранени при злополука на автомагистрала „ Тракия “ Шестима починаха, а над 20 бяха ранени при злополука на автомагистрала „ Тракия “
Жестока покруса беляза днешния ден - 6 души починаха на място, 23-ма са ранени при злополука на автомагистрала Тракия покрай Вакарел. Кола удря отстр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР