В студиото на Още от деня“ председателят на Българския лекарски

...
В студиото на Още от деня“ председателят на Българския лекарски
Коментари Харесай

Венцислав Грозев: Няма лекар, който да търси отмъщение

В студиото на „ Още от деня “ ръководителят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев увери, че въпреки да се планува да се води указател на посегателите над медицински лица, няма подозрение, че всеки един жител ще получи навременна и съответна здравна помощ. По думите му се планува регистърът на насилниците да се вкара за медицинските служащи да знаят по какъв начин да реагират.

Днес стартира акция за предварителна защита на насилието над лекари, само че тя включва както учители, по този начин и публицисти, деца и участници в придвижването по пътищата. По думите на Венцислав Грозев, ръководител на Българския лекарски съюз, случаите на принуждение над лекари за последните три години са 150, само че наказаните са едвам четирима.
Венцислав Грозев, ръководител на БЛС: Насилието се трансформира в всекидневие и ужасът е да се одобри като такова.
Той увери, че няма доктор, който да потърси възмездие против човек, в миналото протегнал ръка над здравно лице. Той увери, че планът да се води указател на насилниците на медицински лица не включва отказването на здравна помощ под каквато и да е форма.
Венцислав Грозев, ръководител на БЛС: Всеки ще бъде лекуван. Споделихме, че има процедура в Съединени американски щати да се отхвърля здравна помощ под формата на домашни визити. Ние нямаме това като концепция. Нашите екипи ще създадат всичко належащо, само че те не заслужават физическо малтретиране.

Д-р Грозев отбрани сътрудниците си, които не са съумели да обезпечат помощ на жител, пострада в непосредствена непосредственост до болница „ Пирогов “ в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР