В студиото на Денят започва“ депутатът от парламентарната група на

...
В студиото на Денят започва“ депутатът от парламентарната група на
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Да се ограничи чуждото финансиране на религиозните училища

В студиото на „ Денят стартира “ депутатът от парламентарната група на Обединените патриоти съобщи, че би трябвало да се ограничи финансирането на религиозни учебни заведения от чужбина, с цел да се предпазят от радикализация. Той уточни този вид учебни заведения с непознато финансиране като един от главните проблеми пред националната сигурност.

Искрен Веселинов от ПГ на Обединените патриоти съобщи, че радикалният ислям се трансформира от изповедание в идеология и че той е система от визии, които не са духовни вярвания, а са ориентирани към смяна на съответната страна и света, налагане на избрани правила и нулева приемливост. Това течение в исляма, което на процедура нанася провали в международен мащаб, продължи Искрен Веселинов, е станало толкоз авторитетно с помощта на тези учебните заведения с непознато финансиране.
Искрен Веселинов от ПГ на Обединените патриоти : Пряко следствие от това са атентатите в Европа, а в Ислямска страна се бият голям брой европейски жители. Това постанова преоценка на обстановката. Ние сме в периферията на казуса, само че към този момент сме пострадали - има бурки по циганските махали, където до скоро нямаше даже ислям. Ако не разчетем вярно сигналите, проблемите ни предстоят.
Искрен Веселинов продължи, че се готви прозаконопроект, който да ограничи непознатото финансиране на религиозните учебни заведения и да ограничи въздействието на непознати проповедници, които нямат обучение, равно на българското.
Искрен Веселинов от ПГ на Обединените патриоти : Поставихме план за разискване и главната ни задача беше да съгласуваме текстовете с Дирекцията по вероизповедания и Министерство на образованието. Основният проблем е финансирането извън - освен от Саудитска арабия, само че и от Турция, която в последните години се радикализира и дава път на Ислямски братя. Нашето законодателство планува, в случай че има дарения от непозната страна, да минават през Дирекцията по вероизповеданията. Според нас не би следвало в управленията на вероизповеданията да има непознати жители и би трябвало непознатите проповедници да имат обучение, равно на нашето.
Във връзка с радикализацията на ромски общности, Искрен Веселинов уточни, че битката с това може да се реализира посредством социализация, която не включва единствено даването на пари, а приемане на общи за обществото полезности.

Искрен Веселинов съобщи, че групата на Оперативна програма не е подкрепила протекционисткия закон на Българска социалистическа партия за отбрана на българските производители, тъй като поректът на левицата е щял да докара до недостиг на артикули, поради незадоволителното произвеждане в България. Той уточни, че верният ход е да се подтикват самите производители, а не търговците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР