В стремежа си да следват най-новите модни тенденции, купувачите все

...
В стремежа си да следват най-новите модни тенденции, купувачите все
Коментари Харесай

Купувате ли дрехи само заради Instagram

В устрема си да следват най-новите фешън трендове, купувачите все по-често пазарят облекла онлайн, единствено с цел да ги върнат един ден по-късно - откакто са снимали съвършения кадър за Instagram.

Относно трансформaцията на феномена " аутфит на деня " в фактически извършване на покупки проучване от Barclaycard открива, че съвсем един от всеки 10 купувачи в Обединеното кралство купува онлайн облекла с желанието да ги носи за обществените медии и по-късно да ги върне, изграждайки по този метод нещо като краткотраен дрешник.

Най-големите извършители? Мъжете и дамите на възраст от 35 до 44 години, като 17% признават, че са пазарували единствено поради хаштага #OOTD, който сега на писане на публикацията наброява 199,466,186 изявления в Instagram.

Интересен факт - проучванията откриват, че мъжете са по-склонни да пазарят и да се връщат артукули, защото те са по-социално самосъзнателни от дамите - 12% признават, че разгласяват облекла или аксесоари в обществените медии и по-късно ги връщат.

Желанието на мъжете да се появяват с нови облекла по последна мода не е обвързвано единствено с виртуалните им почитатели. Един от всеки 10 мъже съгласно проучването споделя, че ще се усеща неловко пред другар, който го вижда с една и съща дреха два пъти, спрямо едвам 7% от дамите, които декларират същото.
Нарастващият брой купувачи, които връщат облеклата си след еднократно носене може би произтече частично от модела за извършване на покупки " пробвайте преди да купите ", който е придобил известност.

Разнообразие от онлайн търговци на дребно, които оферират на купувачите опцията да облекат облеклата и по-късно да решат дали желаят да ги запазят или да ги изпратят назад е направило връщането на носени облекла все по-често събитие.

Както мъжете, по този начин и дамите признават, че употребяват остарелия трик за опазване на етикета върху дрехата, ако решат да го върнат, а 31% от английските купувачи декларират, че е по-вероятно да върнат продуктите, които купуват онлайн.

Дори и да не запазят облеклата, е открито, че мъжете дават повече пари за мода от дамите. Barclaycard открива, че мъжете изразходват приблизително по 130 евро за облекла и обувки на месец, прибавяйки по 340 евро на човек за година повече, в сравнение с харчат дамите.
Феноменът " извършване на покупки и обществени медии ", който включва носене и връщане има негативно влияние върху търговците на дребно, които понастоящем страдат от огромни загуби, причинни от така наречен " културата на връщането ".

" Интересно е да забележим трендовете в обществените медии. Но от нашето изследване знаем, че връщането на облеклата оказва огромно въздействие върху търговците на дребно, декларира пред The Independent Джордж Алардиче, началник на тактиката за платежни решения на Barclaycard. Търговците подхващат нови тактики, с цел да създадат по-лесно връщането, защото знаят какъв брой е значимо това за клиентите, добавя той.

За да се преборят с казуса, господин Алардиче счита, че търговците би трябвало да разгласяват по-добри фотоси на облеклата онлайн, с цел да могат купувачите да си показват по какъв начин биха изглеждали. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР