В стремежа си да се отървем бързо от излишните килограми,

...
В стремежа си да се отървем бързо от излишните килограми,
Коментари Харесай

10 златни правила за отслабването

В устрема си да се отървем бързо от непотребните килограми, да бъдем секси, красиви и слаби, неведнъж вършим недомислени неточности, от които най-вече стартира да страда нашето здраве. Ето за какво, преди да се втурнем през глава в следващата диета, е добре първо да се срещнем с 10-те съществени постулата на Негово величество отслабването:

1. Започнете диета след напътствията на доктор диетолог!

Никога не прилагайте каквито и да било тежки или леки режими за намаляване без лекарски надзор! Поради бързото изгубване на естествената мастна тъкан, могат да настъпят тежки органични увреждания.

2. Не бързайте!

Всяка диета изисква самообладание и мощна воля, защото е неотложно да се откажем от безсистемно похапване, сладкиши и богата на калории храна. Най-голямата неточност, която вършим в тази ситуация, е прибързаността. Всички сме чували поговорката: „ Бързата работа слепи ги ражда! “

3. Не предприемайте никакви способи за намаляване при обикновено тегло, единствено от суетност!

Подобна неправилна тактичност надали ще смути тлъстините, които ние си фантазираме, че са допълнително, а в противен случай – в такива случаи организмът протяга ръка към най-необходимите и изпълняващи основни функционалности околоорганни мазнини. Например може да се стигне до плаващи бъбреци и други

4. Не губете от тежестта си повече от 500 г седмично!

Диетолозите са единомислещи, че не трябва да се отслабва с повече от 500 г седмично, в случай че лекарят е намерил за належащо бързото стопяване на мазнините. Бързата и огромна загуба на килограми води до засилено формиране на бръчки, а от налятия, красиво завършен бюст остават единствено провиснали гърди.

5. Преди началото на всяка диета постоянно се допитвайте до мнението на лекаря!

Със сигурност са ви добре известни по този начин постоянно препоръчваните диетични дни през седмицата, в които би трябвало да консумирате единствено плодове, плодови сокове или мляко и така нататък Тъй като всеки организъм е самостоятелен и не всеки път може да понесе сходен пост, е редно при такива обстановки да се обърнете за съвет към лекаря.

6. Закусвайте заран несметно, не яжте доста на обяд, яжте напълно умерено на вечеря!

Всички сме чували остарялата сентенция: „ Закуската изяж самичък, обяда показа с другар, вечерята дай на врага си! “ Е, специалистите по хранене не са чак толкоз строги във връзка с последната храна за деня, само че техният съвет е безапелационен – яжте малко и не по-малко от два часа преди сън. Основно храната вечерта би трябвало да се състои от зеленчуци и плодове, т.е. от храни, небогати на калории. За това са нужни още самоконтрол и мощна воля, с цел да се ограничи апетитът.

7. От изпотяване не се отслабва!

Убеждението, че посредством потене (сауна, парна баня и др.) може да се отслабне, не е напълно правилно. В такива случаи тялото губи не мазнини, а огромни количества вода, която след това посредством щедро пиянство на течности бързо се възвръща. Изпотяването е по-скоро прочистваща от токсините процедура, а не такава, която води до намаляване.

8. Забравете за масажите! Заложете на придвижването!

Масажите рядко водят до унищожаване на насъбраните тлъстини, до момента в който всекидневната гимнастика прави същински чудеса!

9. Кажете НЕ на хапчетата и чайовете за намаляване

Избягвайте използването на каквито и да било хапчета или чайове за намаляване!Те са нож с две остриета. Техният състав неведнъж е неизпитан и в случай че се приложат погрешно, те могат да причинят съществени разстройства в отделителната система, а оттова да доведат и до нарушавания в храносмилателната и сърдечно-съдовата системи.

10. Яжте с мярка, ходете и спортувайте повече!

Никога не забравяйте, че напълняването се дължи преди всичко на погрешно и прекомерно ястие и пиянство, свързани с малко придвижване и застоял метод на живот. Затова яжте с мярка и използвайте всеки комфортен случай за повече придвижване и спорт! /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР