В стремежа да се отървем от излишните килограми много често

...
В стремежа да се отървем от излишните килограми много често
Коментари Харесай

Популярните диети, които вредят на здравето ни

В устрема да се отървем от непотребните килограми доста постоянно избираме диети, който може повече да ни навредят, в сравнение с да ни оказват помощ да реализираме мечтаното тегло.

Вижте някои от тези диети:

Нисковъглехидратна диета

Нисковъглехидратната диета е режим на хранене, при който до най-малко е понижен приемът на храни, съдържащи въглехидрати. Диетата “Аткинс ” е измежду най-популярните диети. Някои от спазващите тази диета даже изцяло се отхвърлят от въглехидратите, само че това не е целесъобразно. Много храни, богати на въглехидрати, са извънредно нужни на организма.

Диетата не би трябвало да се ползва прекомерно дълго време. Ако работата ви е физическа или полагате тежък мисловен труд, тази диета не е за вас.
 диета Thinkstock/Getty Images
Вегетарианска диета

Вегетарианството е персонален избор на всеки. Но вегетарианската диета не би трябвало да е ежедневие.

В храните от скотски генезис има редица витамини и минерали, които не участват в растителните храни. Вегетарианската диета не е подобаваща за децата и подрастващите.
 диета Thinkstock/Getty Images
Безглутенова диета

Модата за хранене без глутен потегли от известни звезди като Гуинет Полтроу, Джесика Алба и Виктория Бекъм които се отхвърлиха от използването на зърнени култури. Но за множеството хора, безглутеновата диета не е здравословна.

Тя би трябвало да се съблюдава единствено от хора, заболели от целиакия.

Вижте още за диетите:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР