В столицата на Косово, Прищина едно 15-годишно момиче използва таланта

...
В столицата на Косово, Прищина едно 15-годишно момиче използва таланта
Коментари Харесай

Момиче от Косово рисува коледни сцени, за да помогне на майка си

В столицата на Косово, Прищина едно 15-годишно момиче употребява гения си, с цел да помогне финансово на самотната си майка по време на коледните празници. Ученичката по цигулка Рене Морина разгласява пост в обществените мрежи, в който предлага нарисува зимни коледни подиуми по прозорците на разнообразни пространства против алегорично възнаграждение. Този неповторим пост се популяризира бързо и Рене стартира да получава доста оферти от кафенета и разнообразни предприятия. Сега тя употребява всеки уикенд, когато не е на учебно заведение, с цел да рисува зимни гледки, снежинки и фигурки.

" Винаги съм обичала да рисувам. Винаги съм се чувствала свързана с това изкуство. Затова желая да оказа помощ и на майка ми, тъй като харчовете, които имам като цяло, са огромни и желая да я поддържа финансово ", Рене Морина.

Майката на Рене споделя, че е " надълбоко разчувствана " от самодейността на щерка си. Тя също по този начин е сюрпризирана от огромния интерес и подкрепа от страна на хората.

" Като родител съм доста щастлива от изразената воля на Рене и нейната самодейност да ми помогне в тези условия на рецесия. Това в действителност е трудно предизвикателство, да се ориентираш в днешната инфлация с единствен приход. Топлият банкет на самодейността на Рене от страна на обществото, както в морална, по този начин и във финансова поддръжка, е окуражаващ. Хората освен я приветстваха, само че и я поканиха на разнообразни локални места, с цел да показва артистичния си гений ", споделя майка й Раджмонда Скендери.

Изкуство на Рене допира сърцето, защото събира хора от цялата общественост. И защото календарът ѝ към този момент е напълнен с молби, майка ѝ се причислява към нея, с цел да ѝ помогне да внесе празнично въодушевление в офиси и други пространства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР