В столичния Майчин дом искат предварителен PCR при прием на

...
В столичния Майчин дом искат предварителен PCR при прием на
Коментари Харесай

Болници искат отрицателен PCR от родилки

В столичния " Майчин дом " желаят прелиминарен PCR при банкет на родилки. “Може да се направи, където е комфортно на дамата. При нас цената е 120 лв. и резултатът излиза до 24 часа ", обясниха от лечебното заведение, написа " Монитор ".

Две инфектирани с ковид са постъпили в родилното поделение на МБАЛ-Добрич, заяви началникът на отделението доктор Ивайло Петев. Първият случай е бил преди 3 месеца.

Вторият - отпреди седмица. Постъпилата родилка икономисала на лекарите, че е била под карантина поради брачна половинка си, който бил с позитивен резултат. Ден преди да роди, получила симптоматики, а PCR пробата се оказал позитивен. Новороденото бебче било с негативни за ковид резултати. Майката и детето останали в отделението, до момента в който изтече карантината.

PCR проби не се изискват при постъпване на родилките в отделението, сподели още доктор Петев. Такива се вършат единствено в случай че има подозрения и до излизане на резултатите дамите стоят изолирани в обособени пространства.

Досега не е имало бременна пациентка с ковид, само че непрестанно постъпват родилки, които са пътували или са били в някои от рисковите страни. Това разясняват от родилните отделения във варненските лечебни заведения и от СБАГАЛ „ Проф. доктор Димитър Стаматов “.

Според АГ експертите сполучливите раждания в страната от инфектирани родилки удостоверяват изказванието, че вирусът не се предава от майката на детето. Въпреки това във всяко от здравните заведения има очакван вид за настаняване и обгрижване на инфектирана родилка. PCR тест за новопостъпваща родилка се прави единствено при съществуване на симптоматика оповестиха от профилираната болница „ Ниа Мед “ в Стара Загора, където са планували няколко кревати за възможни позитивни случаи, само че най-малко до 5 ноември подобен проблем не са имали.

Няколко са случаите на родилки с позитивни проби, разясняват от АГ клиниката при УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, последният е призната по неотложност 13-годишна казанлъчанка, която е родила недоносено бебе, преди да ѝ излязат резултатите от теста в родния град.
„ Когато знаем, че родилката е положителна, е отделена независима зала, в която се прави това раждане, напълно обособен вход. Всички работещи лекари около родилката са с защитни средства ", разяснява доцент Георги Минков от клиниката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР