В статия, озаглавена Тео Давидов, играещата и с двете ръце

...
В статия, озаглавена Тео Давидов, играещата и с двете ръце
Коментари Харесай

Българската тенис сензация, за която написа "Гардиън" (видео)

В публикация, озаглавена „ Тео Давидов, играещата и с двете ръце млада тенис звезда, която не употребява бекхенд “ вестник „ Гардиън “ споделя за 10-годишно българче, живеещо в Денвър в американския щат Колорадо, на което предсказват огромно бъдеще.

Тео е бил обучаван от татко му Калин да играе и с двете ръце, така наречен амбидекстър. Калин, който е и негов треньор счита, че това ще му се изплати като порасне. Преди няколко седмици, написа вестникът, Тео провокира същинска сензация с качен клип в обществените медии с неговия жанр на игра.

Талатливият Тео доближи до четвъртфинал на шампионат до 12-годишни в Сан Диего единствено с форхенд. Поради умеенето му да трансферира ракетата от дясната в лявата ръка и назад на Тео не му се постанова да играе бекхенд, а единствено с мощни форхенд удари. Бащата и майката на детето са някогашни спортисти, физиотерапевти и с дълбоки медицински знания. Те имат клиника в Денвър за нервно-мускулна терапия, акупунктура и други практики. Холистичната медицина или самолечението е тяхното верую. 

Бащата Калин споделя в изявление за „ Гардиън “, че концепцията му да научи сина си да играе еднообразно добре и с лявата ръка няма нищо общо с тенис тактиката. „ Когато Тео навърши 8 години взех решение, че е добре да играе и с лявата ръка, с цел да развие по-добре дясното полукълбо на мозъка, защото той е много екстровертен вид, кибритлия и не изключително балансиран “, показва бащата. 



Сега стилът на Тео с изключение на, че обърква съперниците му му дава и физическо преимущество, счита Калин. Според него дестият форхенд на Тео е най-силният измежду тенинистите на негова възраст, само че би трябвало още да поработи върху левия. За бащата обаче най-важното е Тео да употребява тениса като „ форма на духовно израстване “. Подобно на Роджър Федерер и Рафаел Надал, които споделят, че упражняват и други спортове, което им оказва помощ в тениса, Тео кара ски, катери се по планините, играе футбол, тенис на маса и баскетбол. Дори свири и на пиано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР