В Старозагорския зоопарк се роди маймунка от породата зелен гвенон.

...
В Старозагорския зоопарк се роди маймунка от породата зелен гвенон.
Коментари Харесай

В Старозагорския зоопарк се роди маймунка от породата зелен гвенон


В Старозагорския зоопарк се роди маймунка от породата " зелен гвенон ". Тя е третото дете в фамилията на Тота и Макси и към момента е неразделно с майка си.

Семейството на зелените гвенони Тота и Макси е сплотено и не обича непознато наличие.

„ Откакто се родиха бебета му, децата му, към този момент на брой три, стана грижлив татко, любвеобвилен, играе си с децата, учи ги малко по този начин на маймунджалъци да се каже “, изясни Мария Иванова от Зоопарка Стара Загора

„ Майката е доста грижовна, доста си го пази, доста си го крие и не можем да разберем дали е момче или момиче, с цел да му дадем име. Заради това, че е родено през първия месец на годината ще е Яна или Яни, решила е Мария, която се грижи всекидневно за фамилията маймуни “, сподели Силвена Маврева, шеф на Зоопарк Стара Загора.

Не е извънредно зелените гвенони да се развъждат в изкуствена среда. Те не могат да останат в една клетка обаче изключително след постигане на полова зрялост.

В момента Старозагорският зоопарк е в ремонт, който трябваше да приключи преди четири месеца. Тепърва се чака акт 16 и лиценз от Министерството по околната среда, тъй че ще отвори за гости не по-рано от април месец, само че с нови попълнения, които към този момент са изненада.

В Стара Загора се отглеждат 80 типа животни. Заради ремонта част от тях сега са настанени в други зоопаркове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР