В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, но

...
В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, но
Коментари Харесай

След сибирския студ, през март ще се затопли до 24 градуса

В Стара Загора тази нощ беше минус 21 градуса, само че сме далеч от върховете. По Черноморието беше минус 7 и минус 8 градуса, а в този момент с това слънчево време, което ни чака през днешния ден, ще има голяма разлика сред нощните и дневните температури. Това заяви пред Българска национална телевизия синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

В София през нощта бяха измерени рекордните минус 16,6 градуса.

Остава в действие заплахата от поледици, това внезапно стопляне, което чакаме, ще докара до дъжд, който с ниските температури в петък и събота ще замръзне.

Опасният мраз, сковал Европа, още ще тормози жителите. За малко през март ще попаднем в югозападен транспорт и ще пристигна по-топъл въздух. Температурите може от минус 15 да се покачат до 5 градуса. На 3 март още веднъж ще проникне по-студен въздух, евентуално с превалявания от сняг, предупреди Анастасия Стойчева.

Доста динамично ще е времето през март. Температурите ще се покачат, междинните ще са 7-8 градуса, ще е облачно и ще превалява, ще съумеят да надвишават и 10 градуса. Изглежда, че метеорологичната пролет ще пристигна във втората половина на март. Най-високите температури се чака да са 19 до 24 градуса, сподели климатоложката.

През първата половина на идната седмица дебелата снежна завивка ще стартира да се топи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР