В Стара Загора ще има паметник на светите равноапостоли и

...
В Стара Загора ще има паметник на светите равноапостоли и
Коментари Харесай

Паметник на светите братя Кирил и Методий ще бъде издигнат в Стара Загора

В Стара Загора ще има монумент на светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий. Това разгласи кметът Живко Тодоров по време на тържествения обред за честване на 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. 

" Делото на светите братя е велико и по тази причина аз като кмет на община Стара Загора поемам ангажимент за създаване на техен монумент в нашия град и се надявам още идната година да поднесем цветя на него. Само знанието може да ни води към верния път ", каза  в приветствието си Живко Тодоров. 

Тържественото честване на празника стартира с издигане на националния трикольор и знамената на Стара Загора и Европейския съюз под звуците на химна, изпълнен от хора на Държавна опера - Стара Загора и  Старозагорския духов оркестър.    

Водосвет и благослов за жителите и гостите на града  отслужи Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан, а към небето полетяха бели, зелени и червени балони с буквите от българската писменост.

Празникът продължи с тържествено шествие по централния бул. на  Стара Загора с присъединяване на публични лица, преподаватели и студенти от Тракийския университет, учебни заведения, детски градини, културни институции и жители.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР