- В сряда Белият дом представи плановете си за ваксинация

...
- В сряда Белият дом представи плановете си за ваксинация
Коментари Харесай

САЩ са готови да ваксинират деца на възраст от 5 до 11 години

- В сряда Белият дом показа проектите си за имунизация против Covid-19 на деца на възраст от 5 до 11 години , за която всеки миг се чака позволение от Американската администрация по храните и медикаментите, съобщи Си Ен Ен.

Администрацията на Джо Байдън е осигурила задоволително доставки на ваксини, с цел да имунизира 28 милиона деца. " Знаем, че милиони родители чакат имунизацията против Covid-19 за децата в тази възрастова група и ако Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати разрешат имунизацията, имаме подготвеност да я приложим``, сподели шефът на екипа за реакция против Covid-19 на Белия дом Джеф Зиенц пред кореспонденти.

- Канадските парламентаристи ще би трябвало да се имунизират против ковид, с цел да работят в Камарата на общините от края на ноември, сподели ръководителят Антъни Рота, предава БГНЕС. ``Правилото влиза в действие от понеделник, 22 ноември 2021 година, хората би трябвало да бъдат изцяло имунизирани, с цел да бъдат позволени в Камарата на общините``, каза той в изказване, представено от Агенция Франс Прес. Новото условие ще се ползва освен за членовете на Камарата и техния личен състав, само че и за офис служащи, публицисти и консултанти.

Директивата идва към месец след предизборната акция, в която наложителните имунизации бяха обект на яростни полемики. Премиерът Джъстин Трюдо, който разгласи предходната седмица, че кабинетът му ще бъде показан на 26 октомври и че Народното събрание ще се събере още веднъж на 22 ноември, се разгласи в поддръжка на наложителната имунизация на либералите. Други политически партии последваха апела на Трюдо, като се изключи водача на Консервативната партия.

- Руският президент Владимир Путин утвърди предлагането всички в страната да излязат в заплатен отпуск от 30 октомври до 7 ноември в това число, съобщи ТАСС. " Сега е изключително значимо да се понижи пикът на новата вълна на епидемията. Предвид актуалната обстановка поддържам предлагането дните от 30 октомври до 7 ноември в това число да са неработни в цялата страна, а служащите да получат заплатите си``, сподели той на среща с членове на държавното управление.

Хората на възраст над 60 години би трябвало да се самоизолират за четири месеца, считано от 25-и октомври, в случай че са имунизирани или са преболедували Covid-19.

Освен това Путин се съгласи да даде на районите в Русия правото да дефинират спомагателни неработни дни, в случай че преценяват, че обстановката не се усъвършенства.

- Епидемиологичната конюнктура в Сърбия е пагубна и няма изгледи да се усъвършенства, заради което през днешния ден Кризисният щаб на страната взе решение да вкара наложителен Covid-сертификат за престой в заведения на закрито, съобщи Танюг. Новото предписание влиза в действие от събота, 23 октомври, съобщи през днешния ден министър председателят на страната Ана Бърнабич.

" Това важи за всички заведения за хранене - пропуските ще бъдат наложителни в заведения за хранене, кафенета, питейни заведения и всички сходни заведения след 22:00 часа от събота, 23 октомври, тъй че никой няма да има право да бъде на закрито без годен пропуск``, сподели Бърнабич на конференция след съвещанието на Кризисния щаб. Тя изясни, че с изключение на доказателство за имунизация, искащите могат да показват и PCR тест не по-стар от 72 часа, антигенен тест не по-стар от 48 часа и документ за преболедуване не по-стар от седем месеца.

За последните 24 часа Сърбия означи 7664  положителни проби за ковид, а броят на умрелите е 57 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР