В сряда, 23 юни, собственици на фирми и граждани от

...
В сряда, 23 юни, собственици на фирми и граждани от
Коментари Харесай

Протест на ГКПП "Илинден-Ексохи“ срещу ограниченията

В сряда, 23 юни, притежатели на компании и жители от Благоевградска област ще стачкуват против рестриктивните мерки на гръцките управляващи за преминаванепрез граничния пункт „ Илинден-Ексохи “. Към момента тежкотоварните камиони могат да влизат в Гърция единствено от 7 до 23 часа, а за леки коли и пасажери от ноември предходната година е наложена възбрана за прекосяване.

Уведомително писмо за митинга към този момент е импортирано до кмета на община Гоце Делчев, защото уредниците считат да се съберат на пътя, преминаващ през града и водещ до граничния пункт „ Илинден-Ексохи ". Над 100 компании са подкрепили протестната подписка, заяви предприемачът Кръстьо Веселинков, който беше уредник на митингите и напролет предходната година:

Според хората, наранени от рестриктивните мерки за прекосяване през граничния пункт, няма никаква логичност той да не бъде изцяло отворен за туристи и за камиони, защото обстановката с Covid пандемията е овладяна, а летните пътувания към морето в Гърция към този момент са в разгара си. Недоволство има и iред туристическия бизнес в южната ни съседка, който губи от отказани резервации поради километричните опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата- Промахон “:

Организаторите на митинга са изпратили писма до българското министерство на външните работи и до дипломатическите представителства на прилежащи страни, наранени от рестриктивните мерки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР