В сряда, 13 март, беше публикувано интервю на руския президент

...
В сряда, 13 март, беше публикувано интервю на руския президент
Коментари Харесай

Пет контура на бъдещето. Владимир Путин разказа каква ще бъде икономиката на Русия

В сряда, 13 март, беше оповестено изявление на съветския президент Владимир Путин с журналиста Дмитрий Киселев. По-голямата част от диалога се оказа отдадена на социално-икономическата обстановка в страната ни.

Агенция Regnum акцентира 5 основни изказвания на президента по тематиката и помоли специалистите да разясняват по какъв начин и с какви средства ще бъдат реализирани задачите, набелязани от Путин.

Параметри на растежа

Днес стопанската система на страната демонстрира постоянен напредък. Русия е измежду петте най-големи стопански системи в света във връзка с паритета на покупателната дарба (ППС). А в обозримо бъдеще може да се изкачи още по-високо - до четвърто място.

„ сподели Владимир Путин. „

В бъдеще обаче националната стопанска система ще би трябвало да стане още по-ефективна, съвременна и новаторска.

Доколко ще могат да се осъществят амбициозните проекти, изказани от президента?

Много ще зависи от темпа на стопански напредък, който през втората половина на шестгодишния планов небосвод до 2030 година би трябвало да доближи равнище от 3% или повече. Това сподели пред IA Regnum водещият специалист на Центъра за политически технологии, икономистът Никита Масленников.

Той допуска, че за подобен ритъм на напредък вложенията би трябвало да се усилват с към 4-5% годишно. Това ще сътвори приходна база, която може да се изразходва за облекчаване на обществени и стопански потребности посредством държавните разноски.

Също по този начин, отбелязва Масленников, е належащо да се усили продуктивността на труда.

„ сподели специалистът, като добави, че това ще обезпечи осъществяването на обществените и отбранителните разноски.

Разходи за защита

Днес разноските за защита възлизат на 6,8% от Брутният вътрешен продукт, което не е сериозен индикатор. В същото време,

Не може обаче да се приказва, че тези разноски са неконтролирани и ориентирани към военна продукция. Путин особено означи нуждата да се подсигурява, че от всяка рубла, вложена в отбранителната промишленост, Русия получава оптималната възвращаемост.

В днешната геополитическа обстановка, когато би трябвало да разчитаме на личните си сили и отбрана, военните разноски могат даже да бъдат увеличени, сподели в коментар Пьотр Арефиев, доцент от катедрата по макроикономика на Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация пред ИА Регнум.

„ сподели Арефиев.

Отбранителната дарба на страната, съгласно него, би трябвало да бъде приоритет, когато Западът тества Русия за мощност и резистентност.

Производителност на труда

В изискванията на дефицит на работна ръка, страната има единствено един метод за дейно развиване – повишение на продуктивността на труда. За да извършите това, е належащо да се усили плътността на роботизацията на производството и да се обучат подобаващи експерти за работа с новата техника и съоръжение.

„ отбелязва президентът на страната.

През последните 30 години обстановката с продуктивността на труда в Русия не се развива по най-хубавия метод, изяснява икономистът и водещ откривател в Московския държавен университет Андрей Колганов в изявление за организация Regnum.

По думите му по този индикатор ние изоставаме от равнището на Европейския съюз към два пъти, а по съответствие към капитала - четири пъти.

„ отбелязва специалистът.

Големите планове

В близко бъдеще страната ще би трябвало да осъществя редица световни планове. По-специално, за създаване на нова автомагистрала Джубга-Сочи до 2030 година, чието създаване може да коства 1,5 трилиона рубли. Този път е нужен на локалните поданици и туристите, идващи в региона.

„ означи президентът.

И в случай че разноските за инфраструктура бъдат преразгледани, това ще бъде единствено нагоре.

Има едно несъгласие по въпроса за развиването на инфраструктурата: в дълготраен проект основаното национално благосъстояние ще остане у нас за дълго време, само че в кратковременен проект сме изправени пред обстоятелството, че жителите на други страни са значително заети в такива строителни планове -, споделя Пьотр Арефиев.

„ счита икономистът.

Справедливи налози

Нов детайл в осъществяването на съветския бюджет би трябвало да бъде по-справедливото систематизиране на данъчната тежест. За да се реализира това, се възнамерява да се вкара прогресивна данъчна канара за богатите жители и корпорации.

Данъчната система би трябвало да се поправя по този начин, че да бъде по-справедлива и да способства на първо място за решаването на обществени проблеми, отбелязва водачът на страната.

„ сподели Путин.

В същото време парите за решение на обществени проблеми

Въпросът за реформиране на данъчната система от дълго време е назрял, сподели финансовият анализатор, претендентът на икономическите науки Михаил Беляев в коментар за организация Regnum.

В същото време някои детайли от новия метод към данъчното облагане към този момент са въведени през 2021 година Хората, които печелят до пет милиона рубли годишно, заплащат данъчна ставка от 13%. А тези, които печелят повече - в размер на 15%. Беляев припомня: 15% се начисляват не върху задачите 5 милиона, а върху сумата, надвишаваща това равнище.

В същото време, отбелязва специалистът, това е единствената смяна, която е приложена във връзка с въвеждането на „ налог върху богатите “.

„ сподели Беляев.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22213Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед29338Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед34949Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед20013Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед12133Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед163979Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127798Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95153Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90703Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74543Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР