В срок от 35 дни, който тече от 23 август,

...
В срок от 35 дни, който тече от 23 август,
Коментари Харесай

Могат да се подават искове срещу фалиралата Олимпик

В период от 35 дни, който тече от 23 август, клиентите на банкрутиралата застрахователна компания " Олимпик " би трябвало да подадат своите искове за погашение на компенсации. Законовият период е посочен в оповестения в Кипър пакет от решения за оповестяването на компанията в разпродажба. В Официалния вестник на Кипър към този момент е оповестено решението на арбитър Ангелос Давид от Окръжния съд на Никозия за разкриване на производството по разпродажба на " Олимпик ", което бе взето на 30 юли.
В сходство с кипърския закон за начало на ликвидацията се счита 10 август предходната година - датата, когато бе импортиран искът за разпродажба на " Олимпик ". Поради многото клиенти - над 200 000 са пострадалите застраховани в България, и компликациите с определяне на активите на компанията, които би трябвало да послужат за угаждане на бъдещите искове, се чака цялата процедура по разпродажба и погашение на дължимите суми да продължи над 5 години.
Българската Комисия за финансов контрол се ангажира да поддържа дейна връзка със Застрахователния контрол на Кипър, с цел да може да спомага за разрешаване на зараждащите въпроси по отношение на отбраната на засегнатите лица в България, оповестиха оттова. При банкрута на компанията пострадаха към 200 000 български водачи с повече от 9 млн. лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР