В среднощното си обръщение президентът Зеленски критикува решението за таван

...
В среднощното си обръщение президентът Зеленски критикува решението за таван
Коментари Харесай

Зеленски разкритикува размера на тавана на цената на руския петрол

В среднощното си послание президентът Зеленски подлага на критика решението за таван на цените на съветския нефт от 60 $. Според него той би трябвало да е двойно по-малък.
" Дискусиите за таван на цените на съветския нефт завършиха, за жалост - без съществени решения. Защото не бихте нарекли съществено решение за такова ограничаване за съветските цени, което е много комфортно за бюджета на една терористична страна. Русия към този момент нанесе колосални вреди на всички страни по света, като съзнателно дестабилизира енергийния пазар. И светът не посмя да задейства действителното си енергийно разоръжаване. Това е слаба позиция. Логиката е явна, ако таванът на цената на съветския нефт е 60 $, вместо да вземем за пример 30, което беше поискано от по-специално от Полша и балтийските страни, тогава съветският бюджет ще получава единствено към 100 милиарда $ годишно ", сподели Зеленски.
Русия няма да одобри ограничаването от 60 $ за барел за своя недопечен нефт, контрактувано от Европейския съюз, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Това беше първата реакция на Кремъл, откакто европейските дипломати взеха решение да дефинират прага на съветския нефт в петък вечерта след дълги договаряния.
Ограничението ще забрани на фирмите да дават услуги, в това число доставка и обезпечаване, за доставки на съветски нефт на всички места по света, в случай че не се продават под контрактуваното равнище.
" В момента го проучваме “, сподели Песков в събота. " Направена е известна подготовка за такава шапка. Няма да приемем това ограничаване. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР