В Средец до края на седмицата затвориха социалните центрове, детските

...
В Средец до края на седмицата затвориха социалните центрове, детските
Коментари Харесай

В Средец няма здрав персонал за детските градини и яслите

В Средец до края на седмицата затвориха обществените центрове, детските градини и яслите

Нов рекорден брой инфектирани с ковид от началото на епидемията. Новите случаи за последното денонощие са над 11 хиляди, демонстрират данните от Единния информативен портал. Процентът позитивни проби надвишава 24 на 100. От картата със заболеваемостта в страната виждате, че през днешния ден област София-град минава прага от 2000 болни на 100 хиляди души.

На този декор две общини в Бургаско вкараха непълен локдаун поради скок на новозаразените, предава

В Средец до края на седмицата затвориха обществените центрове, детските градини и яслите. Основната причина – няма кой да замести заболелия личен състав.

„ Нямаме право да събираме групи, нямаме право преподавател от група в група да влиза и главно аз съм заместващият човек – хазаин, единствено парнаджия не съм била в последна сметка, доста е мъчно “, споделя шефът на ДГ „ Снежанка “ Светлана Чолакова.

„ Голяма част от родителите отхвърлят да си водят децата на детска градина заради боязън. От близо 100 деца от детската градина бяхме в понеделник с 30 “, добавя шефът на ДГ „ Дъга “ в с. Дебелт Величка Пенчева.

Мярката обгръща към 750 деца.

„ От средата на ноември месец ние имаме болен личен състав и поетапно карантиниране на всички обособени групи. В петък отново ще се събира общинският спешен щаб и в случай че има увеличение на заболелите може би ще удължим мярката до края на месеца “, споделя кметът на общината Иван Жабов.

За 10 дни стопират работа детските градини и в община Сунгурларе.

По думите на началника на Клиниката по педиатрия в болница „ Токуда “ доктор Калин Лисички присъщите признаци на COVID-19 при децата са хрема, раздразнение в гърлото, кихане, като по-рядко се среща температура.

Родителите би трябвало да наблюдават още и за смяна в честотата на дишането, в цвета на устните или на лицето, както и за зашеметяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР