В средата на юни – от 15-ти до 18-ти, в

...
В средата на юни – от 15-ти до 18-ти, в
Коментари Харесай

„На Зелено“ – Фестивал на Бедечка - идея, което обединява

В средата на юни – от 15-ти до 18-ти, в Стара Загора ще се организира „ На Зелено “ – Фестивал на Бедечка.

На него ще се комбинират урбанизъм, спорт, изкуство, музика… Организаторите си слагат за цел да оживят парковете от Зелената огърлица в града на липите и вършиме улици.

" Едно място става скъпо, когато хората го одобряват като скъпо. Мислейки си за кино лентата, желаех да изведа парка отвън Стара Загора, да покажа на всички, какъв брой е красиво в Бедечка, реката какъв брой е неповторима, която е живата екосистема ", описа за " Понделник вечер " един от уредниците – документалистът Димана Шишкова.

 Старият чинар, парк Бедечка, Стара Загора

Участието на жителите обаче е най-важното нещо. Тоест, това е парк с гражданско присъединяване - по този начин е още от 2018 година, когато се зароди концепцията за фестивала ", показа още Димана Шишкова.

" Моето ентусиазъм за Бедечка пристигна, когато работех във Варна - " Варна Младежка столица " през 2017 година Тогава се срещнах и с Първан Симеонов, тогава се застъпихме и за запазвавето на емблематичната къща на поета Веселин Ханчев.



Така се сътвори и креативният ни колектив, сдружението, което е главен мотор на Еко арт феста - " На зелено ", разясни пред " Понеделник вечер " Мирчо Христов съучредител на креативния колектив „ На улицата “.

" Бедечка е значима идея и за мен, тъй като съм локален родолюбец...А Бедечка се трансформира в символ за цяла България, тъй като имаше концепция тези 300 дка място с хиляди дървета и алеи да не са парк, а да би трябвало да се трансформира в квартал ", разяснява тематиката и Първан Симеонов, изпълнителен шеф на Галъп Интернешънъл.

Първанов е доста предан за идеята Бедечка.

Симеонов е щастлив, че община Стара Загора избави парка.

" Сега той ще бъде възроден и поканата ни е всички, които желаят да дойдат на Фестивала, да го създадат и да вземат участие в нещо ново, което да стане традиция ", посочи още Първан Симеонов.

Още по тематиката в звуковия файл.

По обявата работи: Гергана Хрисчева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР