В сравнение с други държави в Европа ограничителните мерките в

...
В сравнение с други държави в Европа ограничителните мерките в
Коментари Харесай

Борисов: Мерките срещу Covid-19 у нас са либерални и дават резултат

В съпоставяне с други страни в Европа ограничаващите ограниченията в България против Covid-19 са демократични и дават резултат. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов в Разлог, където дружно с министъра на образованието Красимир Вълчев, с евродепутата Андрей Новаков и кмета на Разлог Красимир Герчев посетиха Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в града.

По думите му има възможност от 31 януари учениците от 5-ти до 12-ти клас да тръгнат присъствено на учебно заведение. „ Ние сме приели друга тактичност с Щаба и през това време вършим учебни заведения, детски градини, строим, хората работят, и в този момент, в случай че живот и здраве 31-ви да ги пуснем, да учат, ще стане доста добре “, добави той.

От управлението на гимназията увериха премиера, че постройката е санирана. Те показаха и интернат, в който децата, които нямат допустимо да пътуват, могат да отседнат. Борисов от своя страна акцентира, че се влага в обучение, а бизнесът влага в образованието на възпитаници в специфични паралелки. Той означи, че са вложени 2 милиарда и 400 хиляди лева за обучение. Той се надява след 31 януари и огромните възпитаници да се върнат в клас. Възнамеряваме огромните възпитаници да ги пуснем на 31 януари, в случай че по този начин добре вървим и управляваме пандемията ", сподели министър председателят.

"Видно е, че с тези ограничения, с внимание, с отдалеченост и съблюдаване на напътствията на РЗИ, България се движи по демократичен метод. Нашите другари от Гърция са единствено по-добре в Европейски Съюз по брой на заразяваните от нас. Те са с цялостен локдаун и успокояващото им е, че евентулано на 27 януари може някои, но кои ще видят, ограничения да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактичност с Щаба ", съобщи той.

„ Има тарикати, които си мислят, че лъжат страната. А те лъжат себе си, тъй като ще се разболеят. Мерките в страната обаче дават резултат”, по този начин министър председателят разяснява случая с празненство в ресторант в Пловдив, което бе разкрито при акция наа Министерство на вътрешните работи.

"Две неща сме създали в образованието - двойно нарастване на учителските заплати и доста за просветителната инфраструктура ", сподели още министър-председателят. По думите му близо 1 милиарда е за просветителната инфраструктура и за учителските заплати 1 милиарда и 400 хиляди лева Борисов изброи саниране на учебни заведения, създаване на физкултурни салони, зали, Wi-Fi и обезпечаване на нови коли. Премиерът означи, че всички учебни заведения са направени в Разлог.

Той регистрира, че бизнесът търси извънредно доста фрагменти освен в селското стопанство, в машиностроенето. "Това станаха скъпи специалности ", добави още Борисов.

България беше единствената, която не си затвори църквите и манастирите, разяснява министър председателят Бойко Борисов при визитата на храм "Св. св. ап. Петър и Павел " в Добринище. Той бе посрещнат от отец Румен. Борисов му сподели, че се радва на църквата и това, което се прави.

"Отец Румене, като виждам по какъв начин се развива пандемията в света и в България, може би тъй като не затворихме църквите и манастирите. И джамиите не затворихме. Владиците и поповете по този начин служеха, че хората от самото начало имаха религия. Единствените, които не си затворихме църквите и манастирите е България ", сподели още министър-председателят.

Депутатът Александър Мацурев срещна премиера с плана за църквата. "Сега за църквата има изработен план, който е на стойност 350 хиляди евро. Близо 700 хиляди лева Очакваме утвърждението на плана ", разяснява той. Мацурев посочи, че планът ще се отрази на иконостаса, включва още изографисване и реституция на отвесната планировка.

По-късно през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов посети главното учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ в Добринище, което е получило финансиране за близо 300 000 лева за ремонт на двора, постройката и нова спортна площадка. В учебното заведение учат 138 възпитаници. Премиерът прегледа и църквата в града, която е в развой на повсеместен ремонт и реституция и регистрира: "Сега учебните заведения харчат по-малко за парно, за ток ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР