В спокойна обстановка започна изборния ден на територията на Област-Пазарджик.

...
В спокойна обстановка започна изборния ден на територията на Област-Пазарджик.
Коментари Харесай

Над 600 полицаи охраняват вота, изборният ден в региона е за...

В спокойна конюнктура стартира изборния ден на територията на Област-Пазарджик. Тази заран всички 359 изборни секции бяха предадени от охраняващите ги чиновници от Министерство на вътрешните работи на секционните изборни комисии. Над 600 души от структурите на Вътрешното министерство в района са ангажирани в защитата на изборния развой в местата за гласоподаване и изборните секции, инспекция на сигнали, за спазването на публичния ред, обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията.

 

По време на изборите полицейските чиновници са бъдат ситуирани вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите. При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда и спокойствието в секцията.

 

Припомняме, че бранш „ Български документи за идентичност “ при ОДМВР-Пазарджик и звената в районните ръководства в Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще спомагат на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Служителите ще работят на 02 октомври /неделя/ от 08.30 до 19.00 часа. През вчерашния ден са издадени 11 удостоверения за гласоподаване, а от началото на седмицата досега издадените удостоверения са 30. 

 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания на изборния развой на телефон 02/9011298 и имейл Подаваните сигнали на откритата линия би трябвало да са относими към активността на Министерство на вътрешните работи.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР