В спокойна обстановка започна балотажът за избор на кмет в

...
В спокойна обстановка започна балотажът за избор на кмет в
Коментари Харесай

Балотажи за кмет в няколко населени места

В спокойна конюнктура стартира балотажът за избор на кмет в поповското село Еленово . Според заместник-председателя на Общинската изборна комисия (ОИК) в Попово, Данчо Николаев, 325 гласоподаватели имат право на глас през днешния ден, цитира думите му Българска телеграфна агенция.

В първия час от началото на балотажа интензивността е ниска, споделя Николаев. До избори се стига след напускането на кметското място от определения на локалния избор през есента на предходната година Джемал Бозев по персонални аргументи.

На 10 март претендентите за кмет бяха трима, само че до балотажа доближиха Петър Арсов от Българска социалистическа партия и Диян Станев от ГЕРБ.

В русенското село Могилино , което е в община Две могили, изборният ден е стартирал обикновено. Общинската изборна комисия в Две могили заяви, че двамата претенденти, достигнали до втория тур на новия избор за кмет, са Камен Раев от ГЕРБ и Анелия Александрова от " Възраждане " . Избирателите с право на глас са 139, а гласуването се реализира единствено с хартиени бюлетини.

Секционната изборна комисия се яви в цялостен състав и не се наложи подмяна на членове, уточни ръководителят на ОИК в Две могили, Анелия Петрова.

До новия избор в Могилино се стигна след несполучливия избор на кмет от втория тур на локалния избор на 5 ноември предходната година, когато двамата претенденти, достигнали до балотажа, получиха по 39 гласа.

Днешният избирателен ден в гълъбовското село Искрица стартира обикновено. Секцията, която е със седем членове, е почнала своята работа без проблеми, оповестяват от Общинската изборна комисия (ОИК) на уеб страницата си.

От ОИК оповестиха, че според свое решение са заличили претендентът за кмет на кметство Искрица Енчо Енев . Предвид напътствията на Централната изборна комисия, гласоподавателите могат да гласоподават за другия претендент за кмет на обитаемото място - самостоятелната Динка Радкова или с опцията " Не поддържам никого ".

Предишният балотаж се организира, откакто предходната неделя никой от тримата претенденти не съумя да събере нужния брой гласове. Общият брой на отишлите до урните беше 104 души от имащите право на глас 137 души. Най-много гласове получиха Динка Радкова - 41, следвана от Енчо Енев (БСП) - 29 и Недка Господинова (независима) - 28.

Извънредните избори бяха наложени след балотажа, извършен предходната година, когато двамата претенденти Динка Радкова и Недка Господинова завоюваха еднакъв брой гласове - по 49 от имащите право на глас.

Избирателната интензивност в село Стоките, община Севлиево , е 9,44% към 10:00 часа, съгласно данните, оповестени на уеб страницата на Общинската изборна комисия (ОИК) в Севлиево.

Общият брой на гласоподавателите по лист в селото е 181, като до 10:00 часа са дали своят вот 18 от тях, оповестява ОИК - Севлиево.

Изборният ден в селото започва без произшествия или проблеми. Всички членове на секцията са участвали, а Секционната изборна комисия не е докладвала за никакви неизправности в работата си.

В селото кметския пост си оспорват Магдалена Тотева от Българска социалистическа партия и самостоятелният претендент Георги Александров.

До нови избори в севлиевското село Стоките се стигна след р ешение на Административен съд - Габрово, който разгласи предходния избор за кмет за нереален.

На последните локални избори за кмет бе определен Георги Александров, който завоюва пред противника си с един глас разлика. Съперникът на Александров оспори решението и след наново броене на бюлетините от втори тур е открито, че две от петте регистрирани недействителни бюлетини би трябвало да бъдат зачетени за действителни. Това доведе до отменяне на резултатите от предходните избори и наложи провеждането на нови избори за кмет на селото. 
 Очертава се маратон от частични локални избори
Очертава се маратон от частични локални избори

Балотажи, само че и нови кметове подават оставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР