В списъка с магистратите с карти в частния клуб Ес

...
В списъка с магистратите с карти в частния клуб Ес
Коментари Харесай

Никола Минчев: В списъка с магистрати от клуба на Нотариуса няма имена на политици

В листата с магистратите с карти в частния клуб " Ес Ес " на военачалник Атанас Атанасов видях няколко имена на магистрати, които са най-вече някогашни членове на профилираното правораздаване - прокурори, участва името и на Емил Писков, който е някогашен чиновник на ГДБОП. Около 8 - 10 индивида, участват в листата. Всяко име, което е забъркано в този проблем би трябвало да бъде разпитано. Конкретно в този лист няма имена на политици. Това съобщи заместник-председателят на 49-ото Народно заседание и народен представител от ПГ на ПП-ДБ Никола Минчев в студиото на " Денят стартира ".

Във връзка с вчерашното му изявление - " Всички разплитащи са тежко оплетени ", той разяснява:

" С това изречение имах поради, че по принцип едни корупционни зависимости би трябвало да бъдат разплетени и да бъдат преследвани по углавен ред участниците в тях. Това изисква работеща прокуратура и самостоятелен съд. В частния клуб на Нотариуса членуват магистрати. Това е една група за въздействие в правосъдната система. Правосъдната система би трябвало да разплете проблема, а се оказва, че е заплетена в нея ", акцентира Минчев.

Той изясни, че участието в един подобен клуб не е закононарушение, само че е значимо да се обясни каква активност се е осъществявала в него.

" Когато в този клуб се търгува въздействие в правосъдната система е закононарушение. В рамките на тази парламентарна комисия ще би трябвало да изслушаме много лица, с цел да съберем повече информация, което да накара проверяващите органи да разплетат проблема. Всички имена, които участват по някакъв метод ще бъдат поканени на чуване ", сподели Минчев.

По думите му, въпреки че Делян Пеевски не е упоменат непосредствено, също ще бъде поканен.

Никола Минчев посочи, че и по проблема с Нотариуса и 8-те джуджета са на към 3-4 година и нищо не се е случвало за разплитането им.

" Трябваше, надали не, да бъде погубен Нотариуса, с цел да се сети въобще някой, че към него има група за деяние. Това безучастие на институциите наложи предходната година да стартираме с конституционните промени в частта правосъдна власт, тъй като не работят ", сподели той.

Никола Минчев изясни, че в идващите 6 месеца следва да се одобряват измененията в законите за правосъдната власт.

" По закона за правосъдната власт се работи в Министерство на правораздаването, по-късно ще бъде качен за публично разискване и импортиран в Народно събрание. Не се разискват предварителни парламентарни избори. Най-добрият вид е да има ротация ", посочи Минчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР