В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират

...
В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират
Коментари Харесай

Борисов и Горанов в списъка на Кирил Петков

В листата с имена на хора, предаден на прокуратурата, попадат и политици. Сред тях са депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, някогашният министър председател Бойко Борисов поради случая " Мата Хари " и на екс министърът на финансите Владислав Горанов. Това удостовери в студиото на Нова телевизия министър председателят Кирил Петков откакто в прокуратурата преди два дни не изреди имена на политици. Петков категорично уточни, че с този лист не се показват отговорни и той не издава присъди. Важно е съгласно него прокуратурата да ревизира тези случаи, а като образци даде: Ние не твърдим, че Борисов има кюлчета, а желаеме да се каже от къде и по какъв метод тези кюлчета са се озовали в чекмеджето, с цел да се създадат тези фотоси. В този смисъл - коя е Мата Хари и кой е направил фотосите, даже и да са режисура. За Владислав Горанов Кирил Петков изясни, че също не твърди, че той е подкупен, само че би трябвало да се ревизира дали е вярна информацията и дават отговор ли на истината изказванията на Васил Божков, че му е носел пари.

На въпрос дали Цветан Василев е в този лист, Кирил Петков отговори негативно и с мотив, че в листата няма имена на хора, които към този момент са доста разследвани. Цветан Василев е с повдигнато обвиняване, делото КТБ е в правосъдна фаза. Тук обаче Петков задава въпрос за какво не се е направил отдалечен разпит, да вземем за пример посредством скайп връзка, толкоз години, с цел да може да има някакво по-сериозно развиване по случая. Премиерът има и други въпроси, за които е уверен, че са въпроси, които задава цялото общество.

Ако сме сигурни, че прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно в действителност положително начало ", съобщи Петков. На рецензиите, че дава на прокуратурата той дава информация, която е открита от " Google ", а не употребява информация от ДАНС и Министерство на вътрешните работи - служби, които са на негово послушание, Петков изясни, че неговите дейности са в действителност " ниска топка ". " Нека да почистим тези от Google, това е толкоз невисок предел на упования към прокуратурата. Щеше да е доста хубаво, в случай че трябваше някакви специфични служби да търсят информация. " Освен това Кирил Петков акцентира, че съгласно него основният прокурор освен би трябвало да знае тези имена, а и би трябвало от дълго време да е ревизирал тази информация, която е общо налична и всяко семейство у нас има съмнения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР