В специално видео обръщение еврокомисарят по здравеопазване и безопасност на

...
В специално видео обръщение еврокомисарят по здравеопазване и безопасност на
Коментари Харесай

Еврокомисарят по здравеопазване Стела Кириакиду: Ваксинирайте се. Прегърнете живота! |

В особено видео послание еврокомисарят по опазване на здравето и сигурност на храните Стела Кириакиду прикани българите да се имунизират.

" Ваксините против COVID-19, утвърдени в Европейски Съюз, са безвредни и ефикасни. Те защищават от тежко протичане на болестта, престой в болница и загуба на човешки живот. Ваксините работят. Ваксините защищават ", посочи в посланието си еврокомисарят.



При идването си у нас госпожа Кириакиду акцентира, че България е една от първите европейски страни, които посещава, за да проследи осъществяването на имунизационния проект. Предвид ниското имунизационно покритие против COVID-19 и последното място на страната ни по сложени ваксини тя пое ангажимент Еврокомисията да даде модел да сполучлива акция в поддръжка на имунизациите и методология за установяване на груповия имунитет.

По време на диалога си с еврокомисаря здравният министър Стойчо Кацаров предвижда, че до два месеца 80% от възрастното население над 60 година ще бъде имунизирано най-малко с една доза Коронавирус ваксина.

Стела Кириакиду посети мобилен екип за имунизации и имунизационния център на УМБАЛ " Св. Анна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР