В специален материал румънската медия Sport.ro коментира ситуацията около гранда

...
В специален материал румънската медия Sport.ro коментира ситуацията около гранда
Коментари Харесай

В Румъния: Война за името на гранда на България ЦСКА

В специфичен материал румънската медия Sport.ro разяснява обстановката към гранда на българския футбол ЦСКА. Северните ни съседи пишат за двата клуба, претендиращи за последователност с 31-кратните първенци, и означават, че преди няколко дни ЦСКА 1948 изиска от ФИФА и УЕФА да го признаят за правоприемник на " армейците ". Ето какво пишат в Румъния:

" В България има война за марката " ЦСКА ". Тя се случва две години, откакто румънската войска изиска Стяуа да се прекръсти. И в този момент два тима споделят: " Ние сме ЦСКА ". Тук още веднъж виждаме едни " Междузвездни войни ".

ЦСКА е най-титулуваният българския тим, който е носил с горделивост името на българската войска. Клубът обаче умря през 2015 година. Причината бяха големи задължения, заради които ЦСКА изпадна в неплатежоспособност.

След това предприемачът Гриша Ганчев реши да трансформира Литекс в ЦСКА и в този момент желае новият тим да наследи триумфите на достоверния. Но пък почитателите на ЦСКА се откриха в нов отбор - ЦСКА 1948. Този тим стартира от най-ниското равнище. Сега е в Трета лига, а старши треньор е Валентин Илиев, някогашен бранител на Стяуа.

Сега ЦСКА 1948 желае от ФИФА и УЕФА да го признаят за правоприемник на ЦСКА. " Ние сме ЦСКА и сме морално и законно продължение на най-големия тим на България ", споделят от ЦСКА 1948 ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР