В спешен порядък всички институции предприемат необходимите действия за подпомагане

...
В спешен порядък всички институции предприемат необходимите действия за подпомагане
Коментари Харесай

Жилищни фургони за останалите без дом от пожара в Кръстава

В незабавен порядък всички институции подхващат нужните дейности за подкрепяне на потърпевшите фамилии от големия пожар в Кръстава. Извършва се оглед и оценка на вредите, с цел да се кандидатства пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. 

Това заяви регионалният шеф на Пазарджик Иван Васев, който през днешния ден посети велинградското село Кръстава, където в петък вечерта пожар изпепели шест къщи, селскостопански постройки и животни.  

Мобилни групи от чиновници на РЗИ, ОДМВР и Социално подкрепяне ще спомагат на хората, чийто персонални документи и телкови решения са унищожени по време на пожара. 

На огледа в селото участва и кметът на Велинград  Костадин Коев, който увери, че общината също ще поддържа потърпевшите фамилии. До в този момент събраните средства от дарения са над 40 000 лева, споделят локалните поданици, които и през днешния ден проведоха доброволческа акция по разчистване на отломките от пожара. За момента потърпевшите фамилии са настанени при близки и родственици. 

Утре във Велинград ще заседава Кризисния щаб за набелязване на съответни ограничения в помощ на потърпевшите хора, чака се до дни на останалите без дом да бъде препоръчано краткотрайно настаняване в особено оборудвани за живеене фургони.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР