В спешен доклад корпорацията RAND нарече възможна директна война между

...
В спешен доклад корпорацията RAND нарече възможна директна война между
Коментари Харесай

Сценарий на RAND за Русия и САЩ: Ядреното оръжие ще бъде използвано веднага

В незабавен отчет корпорацията RAND назова допустима директна война сред НАТО и Русия при положение на конфликт сред силите на алианса и съветските въоръжени сили в Украйна.

„ Най-големият риск Русия да реши да нападна непосредствено съдружниците от НАТО ще бъде Москва да осъзнае неизбежността на широкомащабни директни офанзиви на НАТО против съветските въоръжени сили “, се споделя в отчета.

Както присъединяване на силите на НАТО в интервенциите в Украйна, по този начин и съсредоточаването на войските на алианса в настъпателни конфигурации наоколо до границите на Руската федерация ще доведат Москва до решението да нанесе първи удар по основните сили на съдружниците. За задачата неотложно ще бъдат включени тактически нуклеарни оръжия.

Каква може да е повода Кремъл да нанесе удар - мнението на рисковите анализатори на RAND:

1. Политически и медийни апели за война против Руската федерация на Запад - в Русия това може да се преглежда като подготовка на публичното мнение за бъдеща офанзива.

Ако обаче към медийната акция се добави нараснала бойна подготвеност или напреднало разполагане на стремително оръжие с огромен обхват, са вероятни превантивни удари от Руската федерация.

2. Изнасяне на източния фланг на ударни системи на алианса или далекобойни оръжия, способни да обезглавят военното и политическото управление на Русия.

3. Рязко увеличение на броя на военните доброволци от страните от НАТО на територията на Украйна или внезапно увеличение на доставките на нови типове оръжия.

Препоръки на RAND:

1. Продължавайте да казвате, че няма да воювате непосредствено с Руската федерация - по обществен и дипломатически път.

2. Укрепване на отбранителните качества на НАТО на изток, само че внимавайте с разполагането на оръжия с огромен обхват.

3. Разгръщане на нови сили на източния фланг последователно, с цел да не се сътвори неправилно усещане за подготовка за настъпателни интервенции.

4. Разпръснете и скрийте местата за предпазване на оръжие за Украйна, тъй че Москва да няма опция да ги удари с няколко удара.

5. Не правете изказвания за промяна на властта в Русия.

6. Продължаването на спора в Украйна крие риск от активиране на няколко от описаните сюжети за започване на война сред Русия и НАТО едновременно.

7. Ескалация и пряк спор сред Руската федерация и НАТО могат да зародят от видимо незначителни дейности – спиралите на ескалация сред НАТО и Русия са еднообразно евентуално да се завъртят от дейностите на Съединените щати и техните съдружници, както и от дейностите на Русия.

Справка:

RAND е американска организация с нестопанска цел, която служи като стратегически мозъчен концерн за държавното управление на Съединени американски щати и Пентагона. Голяма част от проучванията на RAND са строго секретни.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР